Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012


ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΧΑΝΙΩΝ
Καταγραφή αθλητικών υποδομών
Δημοσιεύθηκε στις: 25-01-2012

Στη συγκρότηση ομάδας εργασίας, προκειμένου να προχωρήσει η καταγραφή όλων των αθλητικών υποδομών των Χανίων, προχωρά η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.
Ολα αυτά σε μία κατεύθυνση να δημιουργηθούν οι συνθήκες για την ανάπτυξη αθλητικού τουρισμού σε όλους τους Δήμους των Χανίων, καθόλη τη διάρκεια τους έτους, αλλά ειδικά τους χειμερινούς μήνες.
Ειδικότερα, έργο της ομάδας εργασίας είναι η καταγραφή όλων των άρτιων αθλητικών υποδομών και όλων των αθλητικών διοργανώσεων που λαμβάνουν χώρα στην Π.Ε. Χανίων, η καταγραφή των πολιτιστικών δράσεων και των ξενοδοχειακών μονάδων και καταλυμάτων, η ενημέρωση προβολή, προώθηση και ανάδειξη του παραπάνω υλικού μέσω της δημιουργίας ιστοσελίδας και η έκδοση ανάλογων εντύπων και φυλλαδίων. Σημειώνεται ότι κατά την πρόσφατη παρουσία στα Χανιά Γερμανών αθλητών στίβου για την προετοιμασία τους είχε τονιστεί πως είναι κρίμα να υπάρχουν στα Χανιά οι ιδανικές χειμερινές καιρικές συνθήκες και να μην τις αξιοποιούν προσελκύοντας αθλητικό τουρισμό. Παράλληλα, είχε υπογραμμιστεί και από ντόπιους προπονητές και αθλητές η σημασία της βελτίωσης των αθλητικών υποδομών και της ολοκλήρωσης μιας σειράς αθλητικών έργων που εκκρεμούν εδώ και χρόνια (κλειστό κολυμβητήριο Ακρωτηρίου, ποδηλατοδρόμιο κ.ά.). Η ομάδα εργασίας αποτελείται από τους αντιδημάρχους, υπεύθυνους για θέματα Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς: Δημήτριο Λειψάκη, Χανίων, Νικόλαο Δασκαλάκη, Πλατανιά, Μιχάλη Μουντάκη, Κισάμου, Γιώργο Πρωτοπαπαδάκη, Σφακίων, Βασίλη Κουκουβιτάκη, Καντάνου - Σελίνου, Εμμανουήλ Νικολούδη, Αποκορώνου. Επίσης, από τον Ιπποκράτη Μανουδάκη - πρόεδρο της Επιτροπής Διοίκησης του Ε.Α.Κ. Χανίων, Γεώργιο Νικάκη, μέλος της Ενωσης Ξενοδόχων Χανίων και τους κα Κατερίνα Ζομπανάκη, αρμόδια για θέματα Αθλητισμού της Π.Ε. Χανίων και προϊσταμένης του Τμήματος Διά Βίου Μάθησης, Παιδείας και Απασχόλησης, Αναστάσιο Διαμαντάκη, υπάλληλο του Τμήματος Τουρισμού της Π.Ε. Χανίων, Αργυρώ Οικονομάκη, υπάλληλο του Τμήματος Διά Βίου Μάθησης, Παιδείας. Η σύσταση της επιτροπής έγινε με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Απ. Βουλγαράκη.
Στους Δήμους δόθηκε συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο, ώστε να γίνει η καταγραφή των αθλητικών χώρων που θα πρέπει να έχει παραδοθεί ως τις 15 Φεβρουαρίου.

Επιστολή Κουρουπάκη για το Αθλητικό Κέντρο Χανίων
Σε επιστολή της προς τον υπουργό Πολιτισμού η βουλευτής Χανίων, Ευαγγελία Κουρουπάκη, επισημαίνει την ανάγκη έγκρισης του κατατεθειμένου από το Αθλητικό Κέντρο Χανίων προϋπολογισμού για το 2012, ώστε να επιτευχθεί η ομαλή και εύρυθμη λειτουργία του.
Η κυρία Κουρουπάκη υπενθυμίζει την ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει το Ε.Α.Κ. Χανίων το 2011 και τονίζει ότι ο φετινός προϋπολογισμός έχει συνταχθεί στο πνεύμα της περιστολής δαπανών καλύπτοντας μόνο τα απαραίτητα λειτουργικά έξοδα και κατά συνέπεια δεν επιδέχεται περαιτέρω μειώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου