Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012


ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΑΝΙΩΝ
Συζήτηση για την κρίση
Δημοσιεύθηκε στις: 28-01-2012

Ο δρόμος της ανάπτυξης από τη μία, αλλά και η ανάγκη αποενοχοποίησης των λαϊκών μαζών από τις ευθύνες που τους ρίχνει η άρχουσα τάξη, ήταν ανάμεσα στις θέσεις που κατατέθηκαν στη χθεσινή εκδήλωση της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας, στην αίθουσα διαλέξεων της Τράπεζας Χανίων.
Ανάμεσα στους ομιλητές και ο κ. Γιώργος Χατζημαρκάκης, ευρωβουλευτής των 'Ελεύθερων Δημοκρατών' Γερμανίας, που αναφερόμενος στην επικαιρότητα προέβλεψε ότι το 'μεγάλο κούρεμα' θα γίνει με τη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και σημείωσε πως από την κρίση οι Γερμανοί έχουν κερδίσει λόγω επιτοκίων 45 δισ. ευρώ, ενώ κάλεσε τους Ελληνες στις επερχόμενες εκλογές με την ψήφο τους να δώσουν τέλος στο πελατειακό σύστημα που ταλανίζει τη χώρα για πολλά χρόνια.
Από τη μεριά του ο καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού και συγγραφέας, κ. Κώστας Βεργόπουλος, επεσήμανε πως 'η άρχουσα ιδεολογία, ενοχοποιεί τους αρχόμενους με αποτέλεσμα άνθρωποι που ανήκουν στα πολύ λαϊκά στρώματα να αισθάνονται ένοχοι και να πιστεύουν ότι είναι σκληρή, αλλά δίκαιη η τιμωρία που περνάμε σήμερα και ότι είναι για το καλό του τόπου. Αυτό είναι μια δύναμη της άρχουσας ιδεολογίας που διαβρώνει τα λαϊκά στρώματα, αλλά είναι ατεκμηρίωτη. Ο λαός ουδέποτε κατανάλωσε αυτά τα οποία πρέπει να πληρώσει. Αντιθέτως αυτοί που υπερκατανάλωσαν είναι αυτοί που οργάνωσαν τα χρηματιστηριακά σκάνδαλα και φούσκες στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Σήμερα ζούμε μια κρίση, ένα αδιέξοδο του μεγάλου πλούτου με βάση το εικονικό χρήμα, το Χρηματιστήριο και τις αποδώσεις του που έχουν φτάσει σε αδιέξοδο και για να βγουν από αυτό ενοχοποιούν ανθρώπους που δεν μετείχαν καθόλου σε αυτό το «πάρτι»'.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν και οι κ. Γ. Δουράκης και Δ. Μπουραντάς, ενώ τον συντονισμό έκανε ο κ. Π. Αλεβιζάκης εκ μέρους της ΑΚΙΟΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου