Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012


ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΙΣΑΜΟΥ
Προβληματισμός για την ΑΝΕΝ
Δημοσιεύθηκε στις: 31-12-2011

Να εκπληρώσει η Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία Νότου (ΑΝΕΝ) τους καταστατικούς σκοπούς για τους οποίους δημιουργήθηκε και να καλύψει τη γραμμή Κίσαμος - Αντικύθηρα - Κύθηρα - Πελοπόννησος ζήτησε χθες ο εκπρόσωπος του Δήμου Κισάμου, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χαράλαμπος Πιτσιγαυδάκης. Τώρα, η συγκεκριμένη ακτοπλοϊκή γραμμή καλύπτεται από το πλοίο 'Βιτσέντζος Κορνάρος' της ΛΑΝΕ.
Χθες είχε οριστεί συνέλευση της ΑΝΕΝ, η οποία αναβλήθηκε καθώς δεν υπήρχε απαρτία, ωστόσο από μεριάς του Δήμου Κισάμου υπήρξε αντίδραση καθώς δεν είχε κληθεί εγγράφως όπως επισήμανε ο εκπρόσωπός του, ενώ δεν έχει καμία ενημέρωση για την πορεία της εταιρείας παρότι είναι μέτοχος της ΑΝΕΝ.
Ο κ. Πιτσιγαυδάκης και απλοί μέτοχοι της ΑΝΕΝ βρέθηκαν χθες στα γραφεία της εταιρείας στα Χανιά, όπου και ενημερώθηκαν από την υπάλληλο για την αναβολή της Συνέλευσης. Στη συνέχεια ο κ. Πιτσιγαυδάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας κ. Σαραβελάκη προκειμένου να ενημερωθεί για το πότε θα γίνει η επαναληπτική Συνέλευση και πώς θα ενημερωθούν οι μέτοχοι.
«Ως θεσμικός μέτοχος που είναι ο Δήμος Κισάμου ήλθαμε να δούμε τι γίνεται με την πορεία της εταιρείας γιατί δεν έχουμε καμία απολύτως ενημέρωση. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με τον κ. Σαραβελάκη μου είπε ότι έχει σταλεί στον Δήμο επιστολή πρόσκλησης για τη Συνέλευση της Παρασκευής 30 Δεκεμβρίου. Οι υπάλληλοί μας έψαξαν όλη την αλληλογραφία και δεν βρήκαν τίποτα. Είναι θεσμική υποχρέωση να ενημερωθεί ο Δήμος Κισάμου που είναι από τους βασικούς θεσμικούς μετόχους για την πορεία της εταιρείας και για το τι μέλλει γενέσθαι», δήλωσε στα 'Χ.Ν.' ο κ. Πιτσιγαυδάκης, υπογραμμίζοντας στη συνέχεια πως «οι καταστατικοί σκοποί της εταιρείας δεν καλύπτονται και το πλοίο που είναι περιουσιακό της στοιχείο δεν καλύπτει τα συμφέροντά της. Εμείς θα διεκδικήσουμε αυτό που προβλέπει ο νόμος και το Καταστατικό, το πλοίο πρέπει να εξυπηρετεί μια συγκεκριμένη γραμμή, για την οποία έχουν πληρώσει όχι μόνο οι θεσμικοί αλλά και οι απλοί μέτοχοι».
Σημειώνεται πως το 'Παναγία Μυρτιδιώτισσα', έχει μετασκευαστεί και μετονομαστεί σε 'Αqua Maria', έχει ναυλωθεί από τη 'Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου' και έχει δρομολογηθεί σε επιδοτούμενη γραμμή στα νησιά του βορείου Αιγαίου. Ωστόσο και η τύχη του πλοίου δεν φαίνεται να είναι εξασφαλισμένη εξαιτίας των χρεών που έχει η ΑΝΕΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου