Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Περήφανο... άτι στη Λάρισα
Διαδρομές / στο δρόμο

diadromes21ian

diadromes14ian

diadromes6ian

diadromes31dek
Ηλεκτρονική Έκδοση
Η Εφημερίδα σε PDF
Κατεβάστε την εφημερίδα μας σε PDF
ΒΗΜΑ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ
Προτάσεις προς την τοπική Αυτοδιοίκηση

Γράψτε τη δική σας άποψη





Αποστείλετε το άρθρο με emailΕκτυπώστε αυτό το άρθροShare it... 0
ΤΟΠΙΚΑ
22ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΑ ΣΦΑΚΙΑ
Δηλητηριάστηκε από μαγκάλι
Δημοσιεύθηκε στις: 23-01-2012

Καθοριστική ήταν η χρησιμοποίηση του νοσοκομειακού φουσκωτού σκάφους του Δήμου Σφακίων στη διακομιδή ενός 22χρονου Αιγύπτιου που είχε δηλητηριαστεί από αναθυμιάσεις μαγκαλιού στην Αγιά Ρουμέλη.
Η διακομιδή έγινε κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες εξαιτίας των ισχυρών ανέμων και ο 22χρονος μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χανίων.
'Ενας 22χρονος Αιγύπτιος που δουλεύει και μένει στην Αγιά Ρουμέλη, εντοπίστηκε αναίσθητος, σχεδόν σε κώμα. Είχε ένα μαγκάλι μέσα στο δωμάτιό του και από τις αναθυμιάσεις έπαθε δηλητηρίαση και έχασε τις αισθήσεις του', ανέφερε στα 'Χ.Ν.' ο κ. Παύλος Πολάκης, δήμαρχος Σφακίων, που στάθηκε ιδιαίτερα στη σημασία του νοσοκομειακού σκάφους που πριν από μια 4ετία είχε παραχωρηθεί στον Δήμο από την Ενωση Απανταχού Σφακιανών. 'Για άλλη μια φορά το νοσοκομειακό σκάφος έδειξε την αξία του. Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον χειριστή του κ. Δημήτρη Γλεντούση και τον αγροτικό γιατρό Μάνο Ιωαννίδη που έριξαν το σκάφος στη θάλασσα μόλις ειδοποιηθήκαμε στις 8.40 το πρωί και μέχρι τις 10.45 είχαν φέρει τον άνθρωπο στη Χώρα Σφακίων', τόνισε.
Ευτυχώς οι κάτοικοι τις Αγιάς Ρουμέλης είχαν μεταφέρει τον νεαρό Αιγύπτιο στον ιατρείο και του είχαν παράσχει οξυγόνο, που συνεχίσθηκε να του παρέχετε και κατά τη μεταφορά του στη Χώρα από όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.
'Ενημερώθηκα πως κατά τη μεταφορά του στα Χανιά ξαναβρήκε τις αισθήσεις του. Αυτός ο άνθρωπος δεν θα ζούσε αν δεν υπήρχε αυτή η κινητοποίηση και θα ’θελα να συγχαρώ και να ευχαριστήσω όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτό'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου