Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012


ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΩΝ
Κατέρρευσε δρόμος στη Αση Γωνιά
Από: Γιώργος Κώνστας
Δημοσιεύθηκε στις: 02-02-2012

'Ανοιχτές πληγές' στην Ασή Γωνία άφησε η κακοκαιρία καθώς ένα σημαντικό τμήμα του δρόμου που οδηγεί στο χωριό κατέρρευσε, με αποτέλεσμα η κίνηση να γίνεται με μεγάλες δυσκολίες.
Είναι χαρακτηριστικό ότι το συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου είχε πρόσφατα ανακατασκευαστεί με αντιστήριξη από μπετόν! Οι συνεχείς βροχές και τα σαθρά εδάφη συνέβαλαν στην καθίζηση του εδάφους, ενώ από τους φορείς της περιοχής γίνεται λόγος για κακοτεχνία στο έργο.
«Το συγκεκριμένο έργο στήριξης του δρόμου έγινε πριν από 2 - 3 χρόνια και κατάρρευσε λόγω κακοτεχνίας. Πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα γιατί δεν μπορεί να γίνει η κίνηση των λεωφορείων και τα φορτηγά περνάνε μετά... Θεού πίστεως», ανάφερε ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ασή Γωνιάς κ. Γιάννης Γλεντζάκης.
Αλλος κάτοικος του χωριού ο κ. Αλέξανδρος Κιμιωνής, υπογράμμισε πως «δεν μπορεί να περάσει αυτοκίνητο καλά - καλά γιατί ο κόσμος φοβάται. Για λεωφορείο δεν το συζητάω, αλλά ακόμα και οδηγοί φορτηγών φοβούνται να ανέβουν προς το χωριό από τον κίνδυνο να υπάρξει νέα καθίζηση».
Στην περιοχή βρέθηκαν οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας, που κατέγραψαν το μέγεθος της ζημιάς και τις επόμενες ημέρες, όταν κοπάσουν τα καιρικά φαινόμενα, θα μπορέσουν να σχηματίσουν καλύτερη άποψη.
«Εδώ και έναν μήνα δεν έχει σταματήσει να βρέχει ούτε δευτερόλεπτο και τα εδάφη στην είσοδο του χωριού είναι σαθρά με αποτέλεσμα να έχουμε κατολισθήσεις. Κάτι ανάλογο είχαμε και πέρυσι τον χειμώνα αλλά χάρη στον κ. Βουλγαράκη, τον οποίο και ευχαριστούμε, η ζημιά αποκαταστάθηκε άμεσα. Το ίδιο θέλουμε να γίνει και τώρα. Εχουμε τη στήριξη του Δήμου Αποκορώνου και της Περιφέρειας και πιστεύουμε ότι θα έχουμε άμεσα αποτελέσματα όπως και πέρυσι», τόνισε ο κ. Γλεντζάκης, που ενημέρωσε σχετικά και τον υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Χανίων κ. Τ. Κουρουπάκη.

ΠΡΟΒΛΗΜΑ Ο ΠΑΓΕΤΟΣ ΣΗΜΕΡΑ
Προσοχή στον παγετό, επισημαίνουν στους οδηγούς οι υπεύθυνοι Πολιτικής Προστασίας σε όλη την Κρήτη. Ειδικά για τα Χανιά ο κ. Κουρουπάκης αναφέρει πως «για το πρωί της Πέμπτης οι οδηγοί θα πρέπει να ξέρουν ότι θα έχουμε σοβαρό το πρόβλημα με τον παγετό και θα είναι καλό, ειδικά τις πρώτες πρωινές ώρες, να προσέχουν πάρα πολύ».
Χθες το πρωί η μέρα ξεκίνησε με αποκλεισμένη την περιοχή του Ομαλού, την περιοχή του Ανατολικού Σελίνου από το δρόμο Πρασές, Σέμπρωνας, Πέτρας Σελί, ενώ με προβλήματα γινόταν και η κίνηση στον ορεινό όγκο των Χανίων. Ωστόσο, μέχρι το μεσημέρι οι δρόμοι είχαν διανοιχτεί και η συγκοινωνία γινόταν έστω και με προβλήματα.

Ισχυροί άνεμοι
Οι ισχυροί νότιοι και δυτικοί άνεμοι θα είναι το χαρακτηριστικό της σημερινής ημέρας, ενώ η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί από 7 έως 12 βαθμούς περίπου. Αναμένονται βροχοπτώσεις τοπικά. Ανάλογη θα είναι η κατάσταση του καιρού και αύριο Παρασκευή, ενώ τα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να καταλαγιάσουν το Σαββατοκύριακο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου