Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012


ΠΛΗΡΗΣ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΕΠΑΛΑΙΩΜΕΝΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ
Αλλάζει όψη ο σταθμός του ΚΤΕΛ
Από: Γιώργος Κώνστας
Δημοσιεύθηκε στις: 04-02-2012

Αλλο χώρο θα θυμίζει από τον Απρίλη το Υπεραστικό ΚΤΕΛ στην οδό Κυδωνίας! Οι παμπάλαιες εγκαταστάσεις εκσυγχρονίζονται πλήρως μετά από πολλά χρόνια, δημιουργείται χώρος στάθμευσης για τα Ι.Χ. και τα λεωφορεία -πλέον- θα αποβιβάζουν και θα επιβιβάζουν επιβάτες στον σταθμό αλλά θα σταθμεύουν σε αμαξοστάσιο που δημιουργείται στις Μουρνιές.
Φορέας υλοποίησης του έργου η 'ΚΤΕΕΛ Α.Ε.' εταιρεία στην οποία συμμετέχουν μέτοχοι του ΚΤΕΛ Δυτ. Κρήτης και έχει ως αντικείμενο την ακίνητη περιουσία και τον τουριστικό τομέα.
Οι εγκαταστάσεις κατά γενική ομολογία του ΚΤΕΛ αποτελούσαν ντροπή για τα Χανιά και την Κρήτη, αν σκεφτεί κανείς ότι αποτελεί μια από τις βασικές πύλες εισόδου.
«Η ιδέα για τον πλήρη εκσυγχρονισμό ξεκίνησε από την ανακατασκευή των καταστημάτων που λειτουργούσαν στον σταθμό. Γιατί δεν μας άρεσε η παροχή των υπηρεσιών που υπήρχε και θέλαμε να αναβαθμίσουμε τα προϊόντα που πουλούσαμε άσχετα από τις υπηρεσίες του λεωφορείου. Προχωρήσαμε σε διάφορες συζητήσεις, συμφωνίες και αποφασίσαμε ότι θα πρέπει να γίνει πλήρης ανάπλαση του σταθμού», δηλώνει ο κ. Μιχάλης Καλογεράκης πρόεδρος της ΚΤΕΕΛ Α.Ε.
Ο ίδιος επισημαίνει πως η όλη προσπάθεια δεν θα είχε αποτέλεσμα χωρίς τη βοήθεια της διοίκησης του ΚΤΕΛ Δυτική Κρήτης. «Χάρη στη στήριξη των συναδέλφων και στην τεράστια βοήθεια της διοίκησης του ΚΤΕΛ και του προέδρου του Γιάννη Καψανάκη και όλων των μετόχων προχωρούμε και υλοποιούμε την προσπάθειά μας. Στο ΚΤΕΛ υπήρχε μια διοίκηση 34 χρόνια που κάπου είχε κουραστεί, είχε μεγαλώσει ηλικιακά. Σήμερα, το βασικό είναι ότι μπήκαν άνθρωποι που πλέον ακούνε και όταν κάτι είναι σωστό και γίνεται μεθοδικά το επικροτούν», αναφέρει.
Ήδη τα συνεργεία έχουν ξεκινήσει τις εργασίες που προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς. «Το χρονοδιάγραμμα προβλέπει την ολοκλήρωση του έργου την 1η Απριλίου», εξηγεί η κα Ρόζα Τζιγκουνάκη της Deco Domisi Ο.Ε., της εταιρείας που έχει αναλάβει τη μελέτη και την κατασκευή του έργου. «Είμαστε πολύ περήφανοι που δουλεύουμε αυτό το έργο. Υπάρχουν δυσκολίες που καθημερινά ξεπερνιούνται. Θα γίνει ένας καταπληκτικός σταθμός, κόσμημα για την πόλη γιατί δυστυχώς πριν η κατάσταση ήταν τραγική. Θα γίνει ένας χώρος - στέκι για την πόλη, όπου ο επιβάτης και ο πολίτης θα μπορούν να τον χαίρονται», αναφέρει.

ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ
Οι εργασίες που είναι ήδη σε εξέλιξη προβλέπουν μεταξύ άλλων:
• Ανακατασκευή των πυλών εισόδου και εξόδου στις οδούς Κυδωνίας και Π. Κελαϊδή, αντίστοιχα. Το έργο βρίσκεται σε εξέλιξη και σε δεύτερη φάση θα γίνουν παρεμβάσεις στις εισόδους πεζών στις οδούς Σμύρνης και Ζυμβρακάκηδων.
• Ο χώρος που σήμερα λειτουργούν τα γραφεία του ΚΤΕΛ θα μετατραπεί σε αποθήκη που θα εξυπηρετείται από την οδό Σμύρνης και τα αυτοκίνητα δεν θα μπαίνουν μέσα στον χώρο στάθμευσης.
• Ο μεγάλος χώρος αναμονής των επιβατών θα μετατραπεί σε πολυχώρο καταστημάτων σίτισης (πρότυπο εστιατόριο self service), καφέ, internet corner, mini market με κρητικά παραδοσιακά προϊόντα και σουβενίρ. Ανάδοχος των καταστημάτων η επιχείριση των 'Αφών Χιωτάκη', που θα αναλάβει ένα μέρος της ανακατασκευής των καταστημάτων. Επίσης, θα υπάρχει και χώρος αναμονής εσωτερικός και εξωτερικός για το ΚΤΕΛ.
• Εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων με εκδοτήρια ΑμΕΑ, διόδους πεζών, ράμπες, επτά αποβάθρες για αναχωρήσεις και αφίξεις και άλλες δύο για την εκφόρτωση εμπορευμάτων.
• Θα οριοθετηθεί χώρος για τα Ι.Χ.
• Πλήρης ανακατασκευή και εκσυγχρονισμός των τουαλετών.

ΝΕΟ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ
Πλέον ο σταθμός της οδού Κυδωνίας θα χρησιμοποιείται για την επιβίβαση και αποβίβαση των επιβατών, ενώ έχει βρεθεί άλλος χώρος για τη στάθμευση των λεωφορείων. «Σε ένα οικόπεδο 10 στρ. στις Μουρνιές, στο οποίο απαιτείται ακόμα κάποιος χρόνος για τις σχετικές αδειοδοτήσεις, μέχρι το καλοκαίρι -αν όλα πάνε καλά- θα δημιουργηθεί νέο αμαξοστάσιο, όπου θα πηγαίνουν για στάθμευση τα λεωφορεία μας. Με πλυντήριο, στεγασμένους χώρους, τεχνικές υπηρεσίες για αλλαγή λαδιών, ενεργοποίηση του προμηθευτικού μας συνεταιρισμού για μαζικές αγορές λαδιών, ελαστικών. Στον σταθμό της οδού Κυδωνίας θα γίνουν επτά αποβάθρες για την επιβίβαση και χώρος για μερικά λεωφορεία πιο πίσω, τις ημέρες που υπάρχει πολλή δουλειά. Ο χώρος θα αξιοποιηθεί για τη στάθμευση Ι.Χ», αναφέρει ο κ. Καλογεράκης που ευχαριστεί «τις δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες, ΔΕΥΑΧ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, Εθν. Τράπεζα για τη βοήθειά τους».
Σημειώνεται ότι από την πώληση διαφόρων ειδών που διατίθενται στο ΚΤΕΛ ένα ποσοστό θα δοθεί σε συνεργασία με τον Δήμο Χανίων σε Ιδρύματα της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου