Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012


ΑΠΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ ΕΛΓΑ
Εκτιμήσεις για τις ζημιές σε Σφηνάρι - Φαλάσαρνα
Δημοσιεύθηκε στις: 08-02-2012

Σήμερα αναμένεται η παρουσία κλιμακίου εκτιμητών του ΕΛΓΑ σε Σφηνάρι και Λαφονήσι, περιοχές στις οποίες οι θερμοκηπιακές καλλιέργειες επλήγησαν σημαντικά από ισχυρούς ανέμους τη Δευτέρα. Χθες στην περιοχή βρέθηκε γεωπόνος του ΕΛΓΑ προκειμένου να βεβαιώσει τις ζημιές έτσι ώστε οι παραγωγοί να προχωρήσουν σε μια σειρά από ενέργειες προκειμένου να σώσουν ό,τι μπορούν από τις περιουσίες τους.
«Χθες το μεσημέρι ήλθε στο Σφηνάρι γεωπόνος του ΕΛΓΑ προκειμένου να βεβαιώσει το μέγεθος της καταστροφής και σήμερα αναμένεται η παρουσία και γεωπόνων του ΕΛΓΑ από το Ηράκλειο προκειμένου να καταγράψουν και να εκτιμήσουν το μέγεθος της καταστροφής», ανέφερε ο τοπικός σύμβουλος Σφηναρίου κ. Βασίλης Θεοδωράκης.
Όπως επισήμανε ο κ. Θεοδωράκης η έντονη κακοκαιρία που συνεχίσθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές στον παραλιακό δρόμο του Σφηναρίου. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε στα 'Χ.Ν.', « όλος ο παραλιακός δρόμος υπέστη σημαντικές ζημιές. Σε διάφορα σημεία η θάλασσα σήκωσε την άσφαλτο και το τσιμέντο, με αποτέλεσμα η κίνηση των οχημάτων να είναι πολύ δύσκολη σε διάφορα σημεία ή να γίνεται μόνο για όσους έχουν αγροτικό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου