Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012


ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
Εχτισαν την είσοδο του ΙΚΑ
Από: Γιώργος Κώνστας
Δημοσιεύθηκε στις: 10-02-2012

Σε χτίσιμο της εισόδου των Διοικητικών Υπηρεσιών του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (πρώην ΙΚΑ) με τσιμεντόλιθους προέβησαν, χθες το πρωί, οι οικοδόμοι των Χανίων, που διαμαρτύρονται για την ασφάλιση, την τεράστια ανεργία και τα μειωμένα μεροκάματα.
Με τη συμβολική αυτή ενέργεια διεκδίκησαν, για άλλη μια φορά, το δικαίωμα της ασφάλισης καθώς πλέον για να σφραγιστούν τα βιβλιάριά τους απαιτούνται 90 ένσημα τον χρόνο, όταν παλιότερα ήταν 50.
'Με την τεράστια ανεργία που υπάρχει είναι αδύνατον να συγκεντρώσουμε 90 ένσημα', δήλωσε ο κ. Βαρδής. Παράλληλα, τόνισε την κάθετη μείωση των μεροκάματων. 'Σήμερα έχουμε 30 ευρώ μεροκάματο και με τα νέα μέτρα θα πέσει στα 25 και 20 ευρώ. Πώς θα ζήσεις; Ενοίκιο, νερό, ρεύμα; Φτάνουν, δεν φτάνουν;', ανέφερε.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κ. Kώστας Βρουλάκης. 'Κάποτε υπήρχε πληθώρα οικοδομικής δραστηριότητας. Τώρα η κατάσταση είναι δράμα. Και δουλειά να βρεις, ο κατασκευαστής ή αυτός που έχει την οικοδομή θα σου πει δεν θα σου βάλω τα ένσημα που σου αναλογούν. Οσο για το μεροκάματο μειώνεται συνεχώς, αφού δεν υπάρχει καθόλου δουλειά και η ανεργία στον κλάδο μας, μόνο στα Χανιά, έχει φτάσει το 90%. Από το 1978 είμαι ασφαλισμένος και για φέτος ακόμα δεν έχω κάνει ούτε ένα ένσημο'.
Για το Σωματείο Οικοδόμων ο γραμματέας του, κ. Θωμάς Σαριδάκης, επεσήμανε πως 'ζητάμε από το ΙΚΑ άνευ όρων σφράγισμα των βιβλιαρίων των οικοδόμων καθώς οι περισσότεροι οικοδόμοι είμαστε ανασφάλιστοι. Το ΙΚΑ μας λέει σε πρώτη φάση ότι υπάρχει και η Πρόνοια, μας θεωρεί κακομοίρηδες. Αυτό δεν θα το δεχτούμε με τίποτα και θα βρούμε τρόπους κλιμάκωσης του αγώνα'. Αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις ο κ. Σαριδάκης επεσήμανε πως 'το μαύρο μέτωπο ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ. μας οδηγεί σε άγρια εξαθλίωση. Χάνουμε 4 μισθούς, χάνονται οι συντάξεις και πανηγυρίζουν ότι δεν χάθηκε ο 13ος και ο 14ος μισθός'.
Ο αποκλεισμός του κτηρίου κράτησε περίπου δύο ώρες, ωστόσο, οι ασφαλισμένοι μπορούσαν να μπαίνουν από τη δεύτερη είσοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου