Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012


ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ
Μπαράζ διαρρήξεων σε σχολεία των Χανίων
Από: Γιώργος Κώνστας
Δημοσιεύθηκε στις: 11-02-2012

Μπαράζ διαρρήξεων σε σχολικά συγκροτήματα περιαστικά των Χανίων είχαμε τις τελευταίες ημέρες, με τους δράστες να αφαιρούν ηλεκτρονικούς υπολογιστές και χρήματα. Τα διαδοχικά φαινόμενα έχουν θορυβήσει την εκπαιδευτική κοινότητα, αφού πλέον δεν μπορεί να γίνει διδασκαλία πάνω στους διαδραστικούς πίνακες που έχουν τα Γυμνάσια, ενώ και η αφαίρεση των χρημάτων φέρνει σε δύσκολη θέση τη λειτουργία των σχολείων.
Στόχος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από κοινού με τη Σχολική Επιτροπή Δ. Ε. είναι το επόμενο διάστημα να τοποθετηθούν συστήματα συναγερμού σε όλα σχεδόν τα σχολεία καθώς και σύστημα αυτόματου κλεισίματος των εξωτερικών πορτών.
Ειδικότερα σύμφωνα με στοιχεία των 'Χανιώτικων νέων' τις τελευταίες ημέρες είχαμε τα παρακάτω συμβάντα:

ΓΥΜΝΑΣΙΟ - ΛΥΚΕΙΟ ΑΛΙΚΙΑΝΟΥ: 'Θύμα' διαρρηκτών έπεσε το σχολικό συγκρότημα στον Αλικιανό του Δήμου Πλατανιά. Άγνωστοι παραβίασαν την εξωτερική πόρτα και μπήκαν στον χώρο του σχολείου. Εσπασαν την αλουμινένια πόρτα στη βόρεια πλευρά του σχολείου και μπήκαν μέσα σε αυτό. Παραβίασαν το γραφείο του Διευθυντή του Λυκείου μέσα από το οποίο αφαίρεσαν σύμφωνα με πληροφορίες το ποσό των 900 ευρώ περίπου, χρήματα της Σχολικής Επιτροπής. Παράλληλα άνοιξαν ντουλάπια και συρτάρια. «Έκαναν άνω κάτω το αρχείο του σχολείου και πήραν και ένα απουσιολόγιο της Γ΄ Λυκείου, κατά την άποψη μου για λόγους καθαρά αντιπερισπασμού», ανέφερε ο κ. Μ. Σολιδάκης, αντιδήμαρχος Πλατανιά και αρμόδιος για τη Δ.Ε. Μουσούρων. Σημειώνεται ότι πριν από μερικές ημέρες είχαν κλαπεί και τα αλεξικέραυνα του σχολικού συγκροτήματος. Το Α.Τ. Αλικιανού διενεργεί την προανάκριση. «Καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοιες ενέργειες. Ανεξάρτητα από τα κίνητρα αυτών των ανθρώπων τους κάνουμε έκκληση να αφήσουν ήσυχη την παιδεία, να μην καταδικάζουν με τις πράξεις τα παιδιά που αποτελούν και το μέλλον αυτής της χώρας και πάνω στα οποία θα στηριχθούμε για ένα καλύτερο μέλλον», υπογράμμισε ο κ. Σολιδάκης.
Οι ζημιές που προκλήθηκαν στις πόρτες κόστισαν 1000 ευρώ.

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΑΝΩΝ: Το πρωί της Τετάρτης διαπιστώθηκε η διάρρηξη στο σχολείο αυτό στο Ακρωτήρι. Οι δράστες αφαίρεσαν μια κάμερα, επτά lap top που χρησιμοποιούνται για τη λειτουργία των διαδραστικών πινάκων και 2.400 ευρώ, έσοδα από τη θεατρική ομάδα του σχολείου!

ΓΥΜΝΑΣΙΟ - ΛΥΚΕΙΟ Ν. ΚΥΔΩΝΙΑΣ: Την ίδια ημέρα διάρρηξη είχαμε και στο Γυμνάσιο - Λύκειο Ν. Κυδωνίας στο Δαράτσο. Αφαιρέθηκαν 6 lap top. Ευτυχώς η ενεργοποίηση του συστήματος συναγερμού έτρεψε σε φυγή τους διαρρήκτες που δεν πρόλαβαν να... ολοκληρώσουν το έργο τους.
«Λυπούμαστε πολύ για τα συμβάντα αυτά και πιστεύουμε να συλληφθούν οι δράστες και να βρεθούν τα κλαπέντα. Είναι απαραίτητα εργαλεία για τη χρήση των διαδραστικών πινάκων που χρησιμοποιούνται σε ευρεία έκταση στα Γυμνάσια και προκαλούνται τεράστια προβλήματα. Τα χρήματα είναι περιορισμένα, οι ανάγκες είναι πολλές και δεν ξέρουμε τι να πρωτοκάνουμε», δήλωσε στα 'Χ.Ν.' ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γιάννης Κανδαράκης.
Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα προχωρήσει, σε συνεργασία με τον Δήμο, προκειμένου να αντικατασταθούν οι υπολογιστές, ενώ θα προχωρήσει και η ασφάλιση των σχολείων με συστήματα συναγερμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου