Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012


ΧΘΕΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΧΑΝΙΩΤΕΣ
Ξενάγηση… στο σπίτι τους!
Δημοσιεύθηκε στις: 05-03-2012

'Γνωρίζετε την πόλη σας; Ελάτε να τη γνωρίσουμε μαζί!' με αυτό το σύνθημα ξεκίνησε χθες το πρωί η πρωτοβουλία ξενάγησης των Χανιωτών στα μνημεία της παλιάς πόλης.
Μια πρωτοβουλία των Χανιωτών ξεναγών και του Δήμου Χανίων προκειμένου οι πολίτες να μάθουν την ιστορία της πόλης, να γνωρίσουν καλύτερα το παρελθόν και τα αρχαιολογικά μνημεία που κάθε χρόνο προσελκύουν χιλιάδες επισκέπτες.
Χθες, πρώτη ημέρα, το ενδιαφέρον ήταν πολύ μεγάλο και πάνω από 70 Χανιώτες συμμετείχαν στην ξενάγηση που περιελάμβανε μεταξύ
άλλων επίσκεψη στο μιναρέ του Αγά Τζαμισί, τη Σπλάντζια, το βυζαντινό τείχος, τα μνημεία της Μινωικής Κυδωνίας με κατάληξη το Γυαλί Τζαμισί. "
«Είναι μια προσφορά των ξεναγών των Χανίων. Για τον μήνα Μάρτιο κάθε Κυριακή στις 11 το πρωί, θα βρίσκονται εδώ στην Πλατεία Αγοράς ξεναγοί για όσους επιθυμούν να γνωρίσουν την πόλη στα βαθύτερα μονοπάτια τους» ανέφερε η ξεναγός κα Κατερίνα Μαρινάκη.
Παράλληλα επεσήμανε πως «η πόλη των Χανίων είναι από τις σημαντικότερες στην Κρήτη και σε όλη την Ελλάδα, κατοικήθηκε από το 5000 π.Χ. μέχρι σήμερα.
Περπατώντας μαζί με τους ξεναγούς, ο κόσμος μπορεί να γνωρίσει και να αγαπήσει την πόλη. Οι ίδιοι οι Χανιώτες μας λένε πολλές φορές ότι θέλουμε να μάθουμε καλύτερα την πόλη μας».

Ο ΔΗΜΟΣ
Παρών σε αυτήν την πρώτη ημέρα και ο δήμαρχος Χανίων κ. Μ. Σκουλάκης μαζί με τους συνεργάτες του. «Είναι μια σημαντική πρωτοβουλία του Δήμου, του γραφείου τουρισμού και όλων μας.
Σε συνεργασία με τους ξεναγούς των Χανίων, ξεκινάει ένα πρόγραμμα ενημέρωσης για την πόλη. Να γνωρίσουμε επιτέλους όλοι την πόλη μας, τα μνημεία μας, το μουσείο μας, την αγορά μας και τα αξιοθέατα που κάθε χρόνο έρχονται χιλιάδες τουρίστες για να τα δουν από κοντά.
Είναι ένα πρόγραμμα που αν μας βγει θεσμικά, θα το συνεχίσουμε όλο το καλοκαίρι. Ψάχνουμε να βρούμε τη φόρμουλα, πόρους θα βρούμε, ώστε να συνεχίζεται κάθε Κυριακή όλο το καλοκαίρι. Εχουμε μια καλή εμπειρία από κάτι ανάλογο που έγινε με το ΔΗΠΕΘΕΚ για τα δημοτικά σχολεία. Εφόσον υπάρχει ενδιαφέρον, θέλουμε να συνεχιστεί το πρόγραμμα όλο το καλοκαίρι.
Για μας, πολιτισμός και τουρισμός είναι το μεγάλο μας ενδιαφέρον και σε αυτά προστέθηκαν και οι κοινωνικές παρεμβάσεις καθώς τα πράγματα ζορίζονται σε επίπεδο λαού, σε επίπεδο νοικοκυριών λόγω της οικονομικής κρίσης και ο Δήμος θα δώσει έμφαση και σε αυτόν τον τομέα» σημείωσε ο. κ. Σκουλάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου