Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012



ΛΟΓΩ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΩΝ ΣΕ ΔΙΑΝΟΙΞΕΙΣ
Κινδυνεύει ο βιολογικός καθαρισμός Γεωργιούπολης
Από: Γιώργος Κώνστας
Δημοσιεύθηκε στις: 09-03-2012

Τον 'κώδωνα του κινδύνου για τυχόν απένταξη του έργου του βιολογικού καθαρισμού της Γεωργιούπολης' κρούει ο Δήμος Αποκορώνου. Και αυτό καθώς το έργο του κεντρικού αγωγού του βιολογικού προσκρούει στην άρνηση επιχειρηματία να κατεδαφίσει τώρα κτίσμα που διαθέτει που είναι πάνω στον αιγιαλό και σε τμήμα του δημόσιου δρόμου και έχει κριθεί παράνομο.
Η προσφυγή του επιχειρηματία, ιδιοκτήτη ξενοδοχείου και ταβέρνας στα Δικαστήρια (ασφαλιστικά μέτρα), ώστε η κατεδάφιση να μην γίνει, έχει προβληματίσει έντονα κατοίκους, φορείς και δημοτικούς συμβούλους της περιοχής που εκφράζουν την ανησυχία τους για τυχόν απένταξη του έργου.
'Το σύνολο των κατοίκων στηρίζει το έργο και τον Δήμο και επιτρέπει να γίνουν εργασίες σε οικόπεδά τους, χαλάει σκάλες, περιφράξεις. Ενα άτομο έχει κάνει προσφυγή στα Δικαστήρια. Εμείς θα στηρίξουμε το αίτημά μας και αυτό που πρέπει να γίνει θα γίνει', ανέφερε στα 'Χ.Ν.' ο δήμαρχος Αποκορώνου, κ. Γρηγόρης Μαρκάκης.
Από τη μεριά του ο δημοτικός σύμβουλος, κ. Νίκος Κοκολάκης, λέει πως 'έχουμε μια κατάληψη αιγιαλού και ένα παράνομο κτίσμα. Είναι αμαρτίες παλιών ετών που τώρα πρέπει να τις πληρώσουμε εμείς. Εδώ υπήρχε ένα καθεστώς του κουμπάρου, του ξαδέλφου, του συντέκνου που σημαίνει είσαι συγγενής μου σε αφήνω, με ψήφισες σε αφήνω να κάνεις ό,τι θέλεις', υποστηρίζοντας την ανάγκη να προχωρήσει άμεσα το έργο. Χαρακτηριστικά σημειώνει πως 'τρεις μήνες είχαμε ενημερώσει τον επιχειρηματία ότι έχει βγει πρωτόκολλο κατεδάφισης. Συναίνεσε ότι είναι κατεδαφιστέο και ότι θα το ρίξει μόνος του αλλά... τον Σεπτέμβριο. Εμείς λέμε ότι πρέπει να κατεδαφιστεί άμεσα γιατί το έργο κινδυνεύει να χαθεί'.
Ο κ. Μαρκάκης δηλώνει ικανοποιημένος από τη στήριξη του κόσμου και κάνει έκκληση να παρθεί πίσω η δικαστική προσφυγή, ώστε το έργο να συνεχιστεί άμεσα. 'Ευχαριστούμε το χωριό για την ανταπόκρισή του και στη Δημοτική Αρχή και στο έργο. Ο κόσμος αντιλαμβάνεται πόσο σημαντικό είναι αυτό το έργο για τον τουρισμό και την περιοχή. Αναβαθμίζεται πλήρως το τουριστικό προϊόν, αλλάζει προς το καλύτερο η Γεωργιούπολη σε μια εποχή δύσκολη. Πρέπει να το στηρίξουμε όλοι', αναφέρει.
Ο αντιδήμαρχος και υπεύθυνος για τη Δ.Ε. Γεωργιούπολης, κ. Σήφης Σταυρουλάκης, υπογράμμισε από τη μεριά του πως 'γίνεται μία προσπάθεια να αλλάξει η κατάσταση στη Γεωργιούπολη, να λυθεί το θέμα της αποχέτευσης, που όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι για την περιοχή μας. Εχουμε τη στήριξη του κόσμου και είμαστε σίγουροι ότι το έργο θα προχωρήσει'.

O ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
Τα 'Χ.Ν.' επικοινώνησαν με τη δικηγόρο του επιχειρηματία κα Ρ. Μανιουδάκη - Νικηφοράκη, που δήλωσε στην εφημερίδα μας πως: 'Κοινοποιήθηκε στον πελάτη μου, τον κ. Φουντουλάκη, ένα έγγραφο από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση για κατεδάφιση της ταβέρνας του ξενοδοχείου του σε υλοποίηση μιας πρόσφατης απόφασης του αντιδημάρχου Αποκόρωνα. Η απόφαση αυτή του αντιδημάρχου δεν είχε ποτέ κοινοποιηθεί στον πελάτη μου. Ξεκίνησα να κάνω τις παρεμβάσεις μου προς όλους τους αρμόδιους. Μιλώντας στον δήμαρχο του είπα ότι σε 10 ημέρες μπαίνει κόσμος στο ξενοδοχείο. Μου είπε για τον βιολογικό καθαρισμό και ποιος λέει όχι σε ένα τέτοιο έργο; Εχει δημοπρατηθεί τον ρώτησα, μου είπε «όχι», αλλά για να δημοπρατηθεί θα πρέπει να διανοιχτεί ο δρόμος, κάτι που δεν ισχύει. Το έργο πρέπει να δημοπρατηθεί, να κατακυρωθεί στον μειοδότη κ.λπ. Μετά ήρθε ένα χαρτί από την Aποκεντρωμένη Διοίκηση που λέει ότι σε δύο μέρες θα κατεδαφιστεί. Τους ενημέρωσα ότι θα το κατεδαφίσουμε στο τέλος της σεζόν, με δικές μας δαπάνες, από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση δεν είχαμε πρόβλημα. Πήγα στο Διοικητικό Πρωτοδικείο για την ακύρωση της απόφασης του αντιδημάρχου για κατεδάφιση -που ποτέ δεν κοινοποιήθηκε από τον αντιδήμαρχο- που δεν είναι νόμιμη γιατί είναι αναρμόδια καθώς πρέπει να βγει από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, παράλληλα κατέθεσα μια αίτηση αναστολής εκτέλεσης της απόφασης'. Σύμφωνα με τη δικηγόρο ο πελάτης της παραδέχεται ότι η κατασκευή του είναι παράνομη και πάνω στον αιγιαλό. 'Εχει τη διάθεση να τη γκρεμίσει με δικά του έξοδα. Εχει πληρώσει όλα τα πρόστιμα. Αλλά δεν είναι μια παράγκα, είναι μια ταβέρνα που αποτελεί ενιαία λειτουργική ενότητα με το ξενοδοχείο. Ο κ. δήμαρχος γιατί δεν πήγε από τον περασμένο Νοέμβριο, όταν έκλεισε το ξενοδοχείο τους χειμερινούς μήνες, να κάνει ό,τι κάνει, αλλά πάει τώρα 10 μέρες πριν το ξεκίνημα της σεζόν;'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου