Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012


ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΧΑΝΙΩΤΩΝ
Ερωτήματα για το “Μαρκοπούλου”
Δημοσιεύθηκε στις: 12-03-2012

Ερωτήματα αναφορικά με τις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Αμυνας για το στρατόπεδο Μαρκοπούλου διατυπώνει η 'Πρωτοβουλία Χανιωτών για το στρατόπεδο Μαρκοπούλου', η οποία ξεκίνησε πριν από μια 5ετία την προσπάθεια διεκδίκησης του συγκεκριμένου χώρου.
Η Πρωτοβουλία υπογραμμίζει πως «είναι πολύ ενδιαφέρον, λοιπόν, που ενημερωνόμαστε για τα τεκταινόμενα στην πόλη μας όχι από τον δήμαρχο, αλλά από… τον υπουργό Εθνικής Αμυνας» και θέτει τα εξής «πολύ σοβαρά ερωτήματα γι’ αυτά που είπε ο κ. Αβραμόπουλος»:
• Ποια είναι η πρόταση του δημάρχου για την αξιοποίηση του στρατοπέδου;
• Ποιος τη συνέταξε και τι περιλαμβάνει; Είναι στην κατεύθυνση της ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για συνολική παραχώρηση του στρατοπέδου προς δημιουργία πάρκου και το πολύ ενός σχολείου και αν όχι ποιος έχει το δικαίωμα να καταστρατηγεί ομόφωνες αποφάσεις;
• Ποιος έχει συμφέρον από την «αξιοποίηση»;
• Πότε συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο αυτή η νέα πρόταση;
• Τι σημαίνει «συναξιοποίηση»; Πάντως συνολική παραχώρηση με τα απλά ελληνικά που γνωρίζουμε δεν σημαίνει.
Το κείμενο της Πρωτοβουλίας -εκ μέρους της οποίας υπογράφει ο αρχιτέκτονας Γιάννης Τσουκάτος- ζητά από τον δήμαρχο να τοποθετηθεί επί των ερωτημάτων, αναφέροντας ότι «όταν ο κ. Σκουλάκης ήταν βουλευτής, είχε κατ’ επανάληψη δηλώσει πως όταν γίνει 'κύρης' αυτής της πόλης, θα διεκδικήσει το στρατόπεδο για να το αποδώσει στον χανιώτικο λαό. Εχει περάσει πάνω από ένας χρόνος και το μόνο που μαθαίνουμε είναι ότι κάνει κρυφές 'προτάσεις αξιοποίησης'».
Η Πρωτοβουλία εκφράζει αμφιβολίες για την αξιοποίηση, υποστηρίζοντας ότι «σημαίνει τσιμεντοποίηση και ξεπούλημα», στο πνεύμα του Μνημονίου.
«Θα έχουμε πάντα ανάγκη ανάσες πράσινου - ανάσες ζωής δίπλα μας, στις πόλεις μας, γιατί τώρα πιο πολύ από κάθε άλλη φορά χρειαζόμαστε ελεύθερους δημόσιους χώρους αναψυχής και συναναστροφής, που δεν χρειάζεται να πληρώσουμε για να χρησιμοποιούμε», επισημαίνει η Πρωτοβουλία καλώντας τους πολίτες να αντιδράσουν.
Τέλος, η Πρωτοβουλία ζητά «για άλλη μια φορά από τον δήμαρχο κ. Σκουλάκη να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στους Χανιώτες πολίτες όπως είχε δεσμευτεί. Ζητούμε από όλες τις δημοτικές παρατάξεις να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να απαιτήσουν να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για να επικαιροποιηθεί η προηγούμενη ομόφωνη απόφαση».
Καταλήγοντας την ανακοίνωσή της η συλλογικότητα αναφέρει πως 'υπενθυμίζουμε πως είμαστε εδώ, όπως ήμασταν και τα προηγούμενα 6 χρόνια και κάθε πιθανή απόφαση που θα οδηγεί σε ξεπούλημα του στρατοπέδου Μαρκοπούλου θα μας βρει αντιμέτωπους'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου