Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΩΝ
“Η γνώση δεν χάνεται”
Δημοσιεύθηκε στις: 12-03-2012

'Η γνώση ποτέ δεν χάνεται, ποτέ δεν υποβαθμίζεται, ιδιαίτερα σε δύσκολες εποχές κρίσης όπως η σημερινή'. Αυτό, μεταξύ άλλων, επισημάνθηκε στο σεμινάριο επαγγελματικού προσανατολισμού για παιδιά, γονείς, εκπαιδευτικούς, που πραγματοποίησε και φέτος η Ενωση Φροντιστών Νομού Χανίων.
Στην κατάμεστη αίθουσα του Ε.Β.Ε.Χ. ο υπεύθυνος προγραμμάτων συμβουλευτικής και επαγγελματικού προσανατολισμού, κ. Α. Κουτρουμπέλης, ανέλυσε το εκπαιδευτικό σύστημα, το πρόγραμμα σπουδών και τις αλλαγές στον χώρο της εκπαίδευσης.
'Τα παιδιά υποδέχονται αυτήν την εκδήλωση πάντα με περιέργεια, ενθουσιασμό, πολύ μεγάλη διάθεση. Αίτημα των καιρών είναι ο επαγγελματικός προσανατολισμός, πολύ περισσότερο δε τώρα που μας ταλανίζει η κρίση είναι επιτακτική ανάγκη. Στις δύσκολες εποχές χρειάζεται ψυχραιμία, σχεδιασμός και γνώση. Τον σχεδιασμό και τη γνώση εμείς οι δάσκαλοι είμαστε πάντα σε θέση να τα προσφέρουμε, γενναιόδωρα, πλουσιοπάροχα και με το μεράκι το ίδιο που είχαμε πριν από χρόνια όταν αμειβόμαστε καλύτερα. Η ψυχή, το μεράκι, η διάθεση για δουλειά δεν επιδέχεται έκπτωση, δεν υποβαθμίζεται σε καμία περίπτωση και αυτό το ξέρουν πολύ καλά τα παιδιά και οι γονείς του. Είμαστε κάθε στιγμή δίπλα τους, όχι μόνο την περίοδο των εξετάσεων, αλλά και κάθε μέρα για να θερμαίνουμε το όνειρό τους, να αναζωογονούμε τη διάθεσή τους, να συμμετέχουμε στον αγώνα τους. Το σεμινάριο γίνεται για όλους αυτούς του λόγους και κυρίως για να τους παράσχει γνώση', επεσήμανε μιλώντας στους δημοσιογράφους η φιλόλογος και πρόεδρος της Ενωσης Φροντιστών Ν. Χανίων, Ρούλα Βουράκη.
Ερωτηθείσα για μεγάλη ανεργία που αντιμετωπίζουν και οι απόφοιτοι των Πανεπιστημιακών Σχολών, η κα Βουράκη απάντησε πως 'η γνώση ποτέ δεν χάνεται και ποτέ δεν υποβαθμίζεται. Είτε χρειαστεί να την αξιοποιήσουν στη χώρα τους είτε για λίγο καιρό στην αλλοδαπή, η γνώση διατηρεί την ευταξία της και θα αναδεικνύει πρώτα τους ίδιους, έπειτα τη χώρα τους, την οικογένειά τους. Η γνώση δεν χάνεται και οι γονείς στην Ελλάδα που επενδύουν τόσα χρήματα στη γνώση θα πρέπει να είναι υπερήφανοι για αυτό'.
Η ίδια σημείωσε πως από τα φροντιστήρια των Χανίων εν μέσω της κρίσης έχει αυξηθεί η κοινωνική βοήθεια. 'Ενα μεγάλο ποσοστό μαθητών προσέρχεται στο φροντιστήριο πλέον δωρεάν. Το κάνουμε γενναιόδωρα όλοι οι φροντιστές', τόνισε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου