Τρίτη 13 Μαρτίου 2012


ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ 
Δράσεις για απεμπλοκή του βιολογικού
Δημοσιεύθηκε στις: 13-03-2012

Αίτηση αναστολής της προσωρινής διαταγής για τη μη κατεδάφιση αυθαιρέτου κτίσματος, έτσι ώστε να προχωρήσει το έργο του βιολογικού της Γεωργιούπολης, κατέθεσε χθες σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Αποκόρωνα.
Οι επικεφαλής των τριών παρατάξεων, δημοτικοί σύμβουλοι και κάτοικοι της περιοχής κατέθεσαν την αίτηση αναστολής στο Διοικητικό Εφετείο, έτσι ώστε να προχωρήσει άμεσα η κατεδάφιση του αυθαιρέτου κτίσματος (ταβέρνα ξενοδοχείου) και το έργο του βιολογικού να συνεχιστεί.
'Σύσσωμος ο Αποκόρωνας, με επικεφαλής το Δημοτικό Συμβούλιο, κατέθεσε αίτηση αναστολής επί της προσωρινής διαταγής του Διοικητικού Εφετείου να μην κατεδαφιστεί η ταβέρνα του ξενοδοχείου «Φερενίκη». Επίσης, καταθέσαμε τις απόψεις μας εντός πενθημέρου, έτσι ώστε να οριστεί τακτική δικάσιμος και να κλείσει ένα θέμα, ώστε να προχωρήσει ο βιολογικός της Γεωργιούπολης. Είναι σημαντικό να κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες γιατί το έργο τον Ιούνιο - Ιούλιο θα είναι έτοιμο προς δημοπράτηση', δήλωσε ο δήμαρχος Αποκόρωνα, κ. Γρηγόρης Μαρκάκης.

Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Από τη μεριά του ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης, ανέφερε πως 'ένα τόσο σημαντικό έργο για την περιοχή δεν μπορεί παρά να έχει τη συναίνεση της τοπικής κοινωνίας και σύσσωμου του Δημοτικού Συμβουλίου. Ευελπιστούμε και ελπίζουμε ότι θα επικρατήσει η συναίνεση, θα σταματήσουν τα όποια εμπόδια και το έργο θα ολοκληρωθεί τελικά. Επαναλαμβάνουμε ότι από την πλευρά μας θα κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό να βοηθήσουμε τη Δημοτική Αρχή προκειμένου το έργο να ολοκληρωθεί'. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κ. Σταύρος Ζώης. 'Το έργο είναι μείζονος σημασίας για τον Αποκόρωνα και ήδη έχει δεχθεί ένα πλήγμα με τον διαχωρισμό από πλευράς Ρεθύμνου της απορροής του Αλμυρού. Εν πάση περιπτώσει υπάρχει και ένα θέμα σε αυτή τη χώρα πως προχωρά το «άρπα κόλλα» και το παράνομο και όχι το νόμιμο', ανέφερε, συμπληρώνοντας πως η ξενοδοχειακή μονάδα είναι πολύ μεγάλη και δεν πρόκειται για φτωχόσπιτο.
'Δεν έχουμε ανοίξει κανέναν πόλεμο σε κανένα. Δεν έχουμε προσωπικά με κανένα, πάμε αποκλειστικά και μόνο για το καλό της περιοχής. Αυτός είναι ο μοναδικός μας στόχος', δήλωσε ο κ. Νίκος Κοκολάκης, δημοτικός σύμβουλος της περιοχής.
Ο νομικός σύμβουλος του Δήμου Αποκόρωνα, κ. Γιώργος Ροδουσάκης, απαντώντας σε όσα ανέφερε ο δικηγόρος του ξενοδόχου στα 'Χ.Ν.', είπε ότι σύμφωνα με την απόφαση του ειδικού γραμματέα Υδάτων, που ενέκρινε τη χρηματοδότηση του έργου, ορίζεται ότι αγωγοί αποχέτευσης θα πρέπει να περάσουν επί διανοιγμένων δρόμων. Επίσης σημείωσε πως για τη διαδικασία ενημέρωσης ο Δήμος ακολούθησε τις οδηγίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και της Πολεοδομίας του Δήμου Χανίων και ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου είχε ενημερωθεί.

Εκλεψαν χωματουργικό μηχάνημα στη Γεωργιούπολη
Ενα JCB, ιδιοκτησίας του Δήμου Αποκόρωνα, στην περιοχή της Γεωργιούπολης, έκλεψαν άγνωστοι το Σαββατοκύριακο. 'Το χωματουργικό ήταν σταθμευμένο από την Παρασκευή το μεσημέρι, όταν σταμάτησε να εργάζεται για το έργο της διάνοιξης του βιολογικού. Το χωματουργικό κλάπηκε και προφανώς δεν πήγε μακριά, μπορεί και να φορτώθηκε ώστε να γίνει ανταλλακτικά. Εχουν ειδοποιηθεί οι Αστυνομικές Αρχές και είμαστε σε μια πορεία ώστε να βρούμε τους ενόχους. Είναι μια πράξη αποτρόπαια που στρέφεται σε βάρος του Δήμου και των κατοίκων. Ενα τέτοιο μηχάνημα κοστίσει 20.000 ευρώ μεταχειρισμένο και απαιτείται πολύ μεγάλη διαδικασία για την αγορά του', ανέφερε ο δήμαρχος κ. Μαρκάκης.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Αστυνομία αναφέρεται ότι το μηχάνημα έργων, ιδιοκτησίας Δήμου Αποκορώνου, ήταν σταθμευμένο σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης, στη Γεωργιούπολη, ο δράστης αναζητείται και την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Γεωργιούπολης σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου