Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012


ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΛΑΤΑΝΙΑ
Εγκρίθηκε το τεχνικό πρόγραμμα
Δημοσιεύθηκε στις: 14-03-2012

Αρκετά 'σφιχτό' στα όρια των χρηματοδοτήσεων που προβλέπονται, 'φειδωλό' που, ωστόσο, 'έχει ως στόχο να αντιμετωπιστούν πολλά προβλήματα καθημερινότητας' είναι το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Πλατανιά, που, χθες το βράδυ, πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο κατά πλειοψηφία.
Μιλώντας για το τεχνικό πρόγραμμα, μέσα από το οποίο γίνεται ο προγραμματισμός για όλα τα μικρά και μεγάλα τεχνικά έργα που θέλει να εκτελέσει ο Δήμος για τη χρονιά που διανύουμε, ο δήμαρχος, κ. Γ. Μαλανδράκης, επεσήμανε πως 'είναι περίπου στα επίπεδα με το περυσινό (2,6 εκατ. ευρώ) και είναι κατανεμημένο έτσι ώστε να αντιμετωπίσει όλα τα προβλήματα καθημερινότητας στα Δημοτικά μας Διαμερίσματα. Η ψήφιση του τεχνικού προγράμματος δεν σημαίνει ότι εκτελείται στο σύνολό του καθώς ένα μεγάλο ποσό προέρχεται από πόρους χρηματοδότησης που στην πορεία δεν θα έρθουν. Το περυσινό τεχνικό πρόγραμμα δεν ολοκληρώθηκε στο σύνολό του, ωστόσο, έγινε αποπληρωμή 1,5 εκατ. ευρώ οφειλών των Δήμων που συνενώθηκαν από δικά τους τεχνικά έργα κ.ά.'.
Ο εισηγητής, αντιδήμαρχος, κ. Μ. Σολιδάκης, τόνισε από τη μεριά του πως η κατανομή των έργων έγινε με στόχο να εξυπηρετηθούν όλοι οι δημότες και πως για την εκπόνηση του προγράμματος ο Δήμος εργάστηκε σκληρά όλο το προηγούμενο διάστημα. Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Ι. Κασελάκης (παράταξη Νικηφοράκη) σημείωσε πως 'το τεχνικό πρόγραμμα δεν φέρνει καμία ανάπτυξη στον Δήμο Πλατανιά, εμείς καίτοι έχουμε κάποιες άλλες απόψεις σε ό,τι αφορά τα έργα υποδομής θα το ψηφίσουμε, αλλά διαφωνούμε απόλυτα στον τρόπο δημοπράτησης των έργων καθώς, όπως έγινε και πέρυσι, δεν θα ολοκληρωθούν στην πλειοψηφία τους, ειδικά όλα αυτά τα μικρά των 7.000, 12.000 ευρώ'.
Για 'κολλυβοπρόγραμμα' μίλησε ο κ. Γ. Αγοραστάκης, κάνοντας έντονη κριτική στη διάσπαση των έργων σε πολύ μικρά των (7.000 ευρώ) που δεν έχουν καμία αναπτυξιακή προοπτική. Από τη μεριά του ο κ. Βολάνης (παράταξη Αρναντωνάκη) δήλωσε ότι θα ψηφίσει το τεχνικό πρόγραμμα καθώς είναι προσαρμοσμένο στη δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε. Απαντώντας στις βολές της αντιπολίτευσης για τα μικρά έργα των 7.000 ευρώ ο κ. Σολιδάκης ανέφερε πως αυτό γίνεται προκειμένου ο Δήμος να έχει την ευελιξία και να παρεμβαίνει άμεσα όπου υπάρχει ανάγκη προς όφελος του δημότη.
Τέλος, ο κ. Μ. Νταγκουνάκης μίλησε για πρόγραμμα 'αντιγραφή του «Καλλικράτη» που προβλέπει -40% ΚΑΠ, -30% η ΣΑΤΑ. Εμείς λέμε ότι δεν υπάρχει κανείς δήμαρχος που να μην έκανε μικρά και μεγάλα έργα. Ομως η ουσία είναι πως σε συνθήκες κρίσης τα έργα θα δώσουν ανάσα στα λαϊκά στρώματα· ποιος θα κερδίσει και ποιος θα πληρώσει γι? αυτά τα έργα; Από τα έργα αυτά δεν θα κερδίσουν τα λαϊκά στρώματα. π.χ. μονοπάτια φτιάχνουν για τουρίστες, όταν δεν έχουν αντιμετωπιστεί οι λαϊκές ανάγκες για ύδρευσης και άρδευση, δίνουν 345.000 ευρώ πάλι για την ελιά των Βουβών και από την άλλη αυξάνεις τα ανταποδοτικά τέλη. Εμείς, αν ήμασταν Δημοτική Αρχή, θα προτάσσαμε τα έργα που αφορούν άμεσα εργαζομένους και αγρότες'.

Δ.Ε.Υ.Α.Β.Α.
Σημειώνεται ότι, όπως τόνισε, μιλώντας στα 'Χ.Ν.', ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Β.Α., κ. Γ. Σταματάκης, δημοπρατήθηκε το έργο αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης στις Δημοτικές Ενότητες Κολυμπαρίου και Πλατανιά, ύψους 1,6 εκατ. ευρώ, με συγχρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και πολύ σύντομα θα ξεκινήσει η εκτέλεσή του (λεπτομέρειες στο αυριανό φύλλο των 'Χ.Ν.').

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου