Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012


ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΠΟΚΟΡΩΝΑ
“Χείρα βοηθείας”
Δημοσιεύθηκε στις: 16-03-2012

'Χείρα βοηθείας' στους ανήμπορους και οικονομικά ασθενείς κατοίκους του Αποκόρωνα προσφέρουν οι αλλοδαποί κάτοικοι της περιοχής. Σε συνεργασία με τον Δήμο θα εγκαταστήσουν περισσότερα από 40 καλαθάκια σε mini market και super market, σε όλο το μήκος και το πλάτος του Δήμου, από τις Καλύβες έως και την Αση - Γωνιά.
Εκεί οι πολίτες θα μπορούν να αφήνουν μία συσκευασία τροφίμων που αγόρασαν και αυτή, μέσω των προγραμμάτων 'Βοήθεια στο σπίτι', που υλοποιούνται στον Αποκόρωνα, θα πηγαίνει στα χέρια ανθρώπων που έχουν ανάγκη.
'Απλά θέλουμε να βοηθήσουμε ανθρώπους που δεν έχουν την οικονομική δύναμη, που είναι άνεργοι, που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, επειδή και οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Αποκόρωνα και του κράτους δεν έχουν τα αναγκαία χρήματα να στηρίξουν αυτούς τους ανθρώπους, σκεφτήκαμε τι μπορούμε να κάνουμε εμείς', δήλωσε στα 'Χ.Ν.' ο κ. Pete Sheppard, εκ μέρους των αλλοδαπών κατοίκων του Αποκόρωνα, που χθες το πρωί συγκεντρώθηκαν στο Δημαρχείο στις Βρύσες προκειμένου να συζητήσουν με τον Δήμο τις τελευταίες λεπτομέρειες για την πρωτοβουλία τους.
Οι αλλοδαποί κάτοικοι δήλωσαν ευαισθητοποιημένοι από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πολλές οικογένειες στην περιοχή τους και όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Sheppard 'είμαστε μέσα στη ζωή των ανθρώπων, καταλαβαίνουμε την αγωνία και τον πόνο τους και εξάλλου πολλοί από εμάς είμαστε συνταξιούχοι χωρίς μεγάλες συντάξεις και χωρίς πολλά χρήματα. Προχωράμε σε αυτή την ενέργεια καλώντας τους πολίτες με το περίσσευμά τους να αγοράζουν ένα πακέτο μακαρόνια, φακές, φασόλες, ρύζι, ό,τι μπορούν και να το βάζουν στο κόκκινο καλαθάκι έτσι ώστε αυτά τα τρόφιμα να πάνε σε ανθρώπους που πραγματικά τα έχουν ανάγκη'. Την κίνηση στήριξε και ο αγγλικανός και ο ορθόδοξος ιερέας της περιοχής.
'Και οι άνθρωποι αυτοί ζουν τα προβλήματα της καθημερινότητας, τα βιώνουν και είναι πολύ σημαντικό ότι ανέλαβαν αυτήν την πρωτοβουλία. Θα είμαστε δίπλα τους μαζί με την Κοινωφελή Επιχείρηση και τα δύο προγράμματα βοήθειας που υλοποιούνται στον Δήμο μας. Πιστεύουμε ότι όλα θα πάνε καλά και δεν χρειαστεί να ζήσουμε χειρότερες καταστάσεις', είπε από τη μεριά του ο δήμαρχος Αποκόρωνα, κ. Γρηγόρης Μαρκάκης.

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ
Αγώνα δρόμου με τους συμμετέχοντες να καταβάλουν το ποσό των 10 ευρώ που θα δοθεί στον Ερυθρό Σταυρό και στο πρόγραμμα 'Βοήθεια στο σπίτι' πραγματοποιούν οι 'Φίλοι του Αποκόρωνα'. Ο αγώνας θα γίνει το Σάββατο στις 24 Μαρτίου και θα ξεκινήσει από την κεντρική εκκλησία των Καλυβών μέχρι τους Αρμένους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου