Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012


ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ
Ζητούν συνένωση με τον Δήμο Πλατανιά
Δημοσιεύθηκε στις: 19-03-2012

Την απομάκρυνση από τον Δήμο Χανίων και τη συνένωση τους με τον Δήμο Πλατανιά, με βασικό επιχείρημα τη διατήρηση του τουριστικού συνεκτικού ιστού της περιοχής, ζητούν κάτοικοι της Αγ. Μαρίνας, η επιτροπή Αγώνα των οποίων άνοιξε προς συζήτηση το θέμα χθες σε εκδήλωση που έγινε στο "Χαζίρειο Ιδρυμα".
Σύμφωνα με τον κώδικα δήμων και κοινοτήτων οι κάτοικοι μιας περιοχής μπορούν να ζητήσουν δημοψήφισμα και να αλλάξει Δήμο το τοπικό τους διαμέρισμα. «Ξεκινήσαμε με αγωνιστική διάθεση και με μια κοινή συνισταμένη η Αγιά Μαρίνα να συνενωθεί με τον Δήμο Πλατανιά» ανέφερε ο κ. Γ. Σχοινοπλοκάκης πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνα των κατοίκων, συμπληρώνοντας πως Σταλός, Αγ. Μαρίνα και Πλατανιάς διαθέτουν 25.000 κλίνες. Αυτήν την περιοχή δεν μπορείς να την κατατμήσεις, να την κόψεις. Από την Κακιά Στροφή μέχρι την γέφυρα του Πλατανιά διαπιστώνεται πλήρης ομοιομορφία σε κατασκευές, κοινωνικό ιστό και επιχειρηματικότητα» σημείωσε.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κ. Ρ. Κρασουδάκης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας καταστηματαρχών Ν. Χανίων. «Από πλευράς των καταστημάτων και των επιχειρήσεων, ούτε καθαριότητα είχαμε με τον Δήμο Χανίων ενώ αντίθετα είδαμε αύξηση δημοτικών τελών και αύξηση νερού χωρίς καμία ανταποδοτικότητα. Αν προσχωρήσουμε στον Δήμο Πλατανιά, τα τέλη είναι λιγότερα και μπορούσε να γίνει καλύτερος σχεδιασμός με την περιοχή μας ενταγμένη σε αυτόν τον Δήμο. Κακά τα ψέματα, όποιος και να είναι ο Δήμαρχος Χανίων θα κοιτάξει την Δημοτική Αγορά, την παλιά πόλη και όχι την Περιφέρεια. Στην Αγ. Μαρίνα δεν γίνεται κανένα έργο».
Ο πρώην δήμαρχος Πλατανιά κ. Γ. Τσαγκαράκης τόνισε πως η Αγία Μαρίνα είναι άρρηκτα δεμένη με την περιοχή του Πλατανιά ενώ το μέλος της επιτροπής αγώνα κα Γραμβουσάκη ανέφερε πως η προοπτική της Αγ. Μαρίνας είναι προς τον Πλατανιά που έχουν κοινές υποδομές σε θέματα τουρισμού και αγροτικής παραγωγής και είναι βιώσιμος Δήμος. Από την πλευρά της η δημοτική σύμβουλος Χανίων από την περιοχή της Αγ. Μαρίνας κα Μ. Κοκκινάκη βρέθηκε στη συνάντηση και μιλώντας στους δημοσιογράφους υπεραμύνθηκε της παραμονής της Αγ. Μαρίνας στον Δήμο Χανίων τονίζοντας πως δεν υπάρχει κανένα σπάσιμο του τουριστικού μετώπου που ξεκινάει από την πόλη των Χανίων και ότι τα δημοτικά τέλη και στους δύο δήμους (Χανίων και Πλατανιά κινούνται στα ίδια πλαίσια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου