Τρίτη 20 Μαρτίου 2012


ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΩΝΙΤΗ
Πρότυπο Νηπιαγωγείο
Δημοσιεύθηκε στις: 20-03-2012

Ενα πρότυπο Νηπιαγωγείο, που μπορεί να προσφέρει στα μικρά παιδιά ό,τι πραγματικά έχουν ανάγκη, εγκαινιάστηκε χθες στον Ταυρωνίτη.
Το διθέσιο Νηπιαγωγείο έχει παραδοθεί ήδη προς λειτουργία φιλοξενώντας αρχικά 16 παιδιά και από τη νέα χρονιά ακόμα περισσότερα.
Τη συγκίνηση των γονιών για την ολοκλήρωση του Νηπιαγωγείου μετέφερε η κα Μαρία Μαρολαχάκη από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, σημειώνοντας πως για χρόνια που τα παιδιά τους 'στοιβάζονταν, έπαιζαν και κοιμόντουσαν σε μια αίθουσα' ονειρεύονταν ένα πραγματικό σχολείο. Η ίδια κάλεσε τις τοπικές Αρχές να βοηθήσουν και στην αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων της περιοχής.
'Το νέο μας Νηπιαγωγείο είναι πρότυπο, άνετο και μπορεί να φιλοξενήσει 80 και 90 παιδιά', σημείωσε η κα Παρασκευή Αλογδιανάκη, προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου, επισημαίνοντας πως το νέο κτήριο διαθέτει 4 μεγάλες άνετες αίθουσες, αίθουσες ύπνου, τουαλέτες, μεγάλο αύλειο χώρο και ό,τι έχει ανάγκη ένας εκπαιδευτικός για να προσφέρει το καλύτερο. 'Το Νηπιαγωγείο έγινε με σύγχρονες προδιαγραφές που θα βοηθήσει την παιδεία μας, γιατί τα παιδιά μας πρέπει να τα προστατεύουμε σαν τα μάτια μας', είπε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Βουλγαράκης. Το Νηπιαγωγείο προβλεπόταν να είναι ενεργειακά αυτόνομο με τοποθέτηση φωτοβολταϊκών, ωστόσο, όπως ανέφερε ο κ. Βουλγαράκης αυτό δεν έχει επιτευχθεί ακόμα λόγω κάποιων προβλημάτων που υπάρχουν με τη νομοθεσία, που εκτίμησε πως σύντομα θα αντιμετωπιστούν.
Για σύγχρονη υποδομή, που θα αναβαθμίσει την προσχολική αγωγή στον Δήμο Πλατανιά, έκανε λόγο ο δήμαρχος κ. Γ. Μαλανδράκης, ενώ ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Η. Ποντικάκης, ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην ολοκλήρωση του έργου και επεσήμανε πως το Νηπιαγωγείο είναι ήδη στελεχωμένο με 2 νηπιαγωγούς, ενώ τον Σεπτέμβριο, ανάλογα με τον αριθμό των μαθητών, θα τοποθετηθεί και τρίτη νηπιαγωγός για τη λειτουργία και κλασικού τμήματος. 'Οπου ανοίγει ένα σχολείο... υπάρχει ελπίδα', κατέληξε. Την ανάγκη να λυθεί το πρόβλημα της στέγασης της προσχολικής αγωγής τόσο στην ύπαιθρο όσο και στην πόλη των Χανίων, όπου το κτηριακό είναι τεράστιο ζήτημα, τόνισε από πλευράς του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών ο κ. Σακελλαρίδης. Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου Αμφιλόχιος, ο πρώην δήμαρχος Βουκολιών, κ. Ν. Μπομπολάκης, ο πρώην προϊστάμενος της Α/βάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Χιωτάκης, εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών και της τοπικής κοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου