Σάββατο 3 Μαρτίου 2012


ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ
Δικάζεται την Τρίτη η έφορος των Δ.Ο.Υ. Χανίων
Δημοσιεύθηκε στις: 03-03-2012

Στο εδώλιο με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος οδηγήθηκε χθες η έφορος των Χανίων με την εκδίκαση της υπόθεσης να παίρνει αναβολή για την Τρίτη.
Κοντά στην έφορο, κα Αργυρώ Σαπουνάκη, βρέθηκαν χθες το μεσημέρι το σύνολο του προσωπικού της Εφορίας εκφράζοντας τη στήριξή του.
Στην έφορο ασκήθηκε δίωξη για απείθεια και παράβαση καθήκοντος καθώς δεν διαθέτει τρία άτομα προσωπικού που απαιτούνται στα Δικαστήρια για την είσπραξη χρηματικών προστίμων που επιβάλλει η Δικαιοσύνη. Σύμφωνα με όσα επισημαίνουν οι εφοριακοί, οι ελλείψεις προσωπικού είναι τεράστιες με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση να καλυφθεί το αίτημα των Δικαστηρίων.
'Με εντολή του εισαγγελέα ασκήθηκε αυτόφωρη διαδικασία, σχηματίστηκε δικογραφία και κατηγορείται η προϊσταμένη της ενοποιημένης Δ.Ο.Υ. για απείθεια και παράβαση καθήκοντος. Επειδή λόγω της τεράστιας έλλειψης προσωπικού αδυνατεί να διαθέσει τρεις υπαλλήλους, όπως ζητούν τα Δικαστήρια, για να έρχονται εδώ και να κόβουν 2 - 3 διπλότυπα την ημέρα για είσπραξη χρημάτων από δικαστικές αποφάσεις, που μέχρι τώρα εισέπρατταν οι δικαστικοί υπάλληλοι', ανέφερε ο πρόεδρος των Εφοριακών Χανίων και Ρεθύμνου, κ. Μιχάλης Δασκαλάκης.
Σύμφωνα με τον κ. Δασκαλάκη η Ομοσπονδία των Δικαστικών Υπαλλήλων έχει αρνηθεί να αναλαμβάνουν την είσπραξη των χρημάτων οι εργαζόμενοι στα Δικαστήρια.
'Η δουλειά η δική μας είναι να κάνουμε ελέγχους, να κτυπάμε τη φοροδιαφυγή, να ελέγχουμε φορολογικές δηλώσεις και όχι να διαθέτουμε τρεις υπαλλήλους για να κόψουν δύο διπλότυπα. Αυτό είναι ένα θέμα που θα πρέπει να λυθεί σε πολιτικό επίπεδο, να αποφασίσουν τα Υπουργεία πώς θα το λύσουν και όχι να συλλαμβάνεται ο τοπικός έφορος και να οδηγείται στα Δικαστήρια', τόνισε ο κ. Δασκαλάκης. Η κα Σαπουνάκη χθες το μεσημέρι εμφανίσθηκε ενώπιον του εισαγγελέα και την Τρίτη η υπόθεσή της θα εκδικαστεί από το τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου