Τετάρτη 4 Απριλίου 2012


ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ
“Κρίση” και στις πενθήμερες εκδρομές
Δημοσιεύθηκε στις: 04-04-2012

Περισσότερα από τα μισά σχολεία των Χανίων δεν πήγαν πενθήμερη ή διήμερη -τριήμερη εκδρομή σε περιοχές εκτός Κρήτης εξαιτίας οικονομικής αδυναμίας των οικογενειών των μαθητών, αλλά και λόγω των πολυήμερων καταλήψεων καθώς έπρεπε να αναπληρωθούν οι χαμένες διδακτικές ώρες.
Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων. «Στα Χανιά η μείωση των εκδρομών, σε σχέση με πέρυσι, έχει ξεπεράσει κατά πολύ το 50%. Αρκετά σχολεία δεν πάνε καθόλου εκδρομή, πολλά σχολεία μετέτρεψαν τις πενθήμερες σε ημερήσιες ή σε διήμερες - τριήμερες στην Κρήτη», δηλώνει ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Γιάννης Κανδαράκης.
Αναλύοντας τις αιτίες που απέτρεψαν πολλούς μαθητές και σχολεία να μην πάνε φέτος εκδρομή ο κ. Κανδαράκης μίλησε για δύο βασικές αιτίες. «Πρώτον οι καταλήψεις, που λόγω της κείμενης νομοθεσίας περικόπηκαν οι εκδρομές, για την αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών. Δεύτερον η οικονομική κρίση. Σχολεία που δεν είχαν πρόβλημα με καταλήψεις και που είχαν προγραμματίσει εκδρομές δεν μπόρεσαν να συγκεντρώσουν τον απαιτούμενο αριθμό μαθητών για λόγους οικονομικούς με αποτέλεσμα ή να μειώσουν τις ημέρες των εκδρομών τους ή να μην πάνε καθόλου. Για να πάει ένα σχολείο σε εκδρομή απαιτούνται κάποιες προϋποθέσεις, όπως η συμπλήρωση του 70% των μαθητών, κάτι που ήταν αδύνατον σε κάποια σχολεία», ανέφερε ο κ. Κανδαράκης.
Χαρακτηριστικά στη Ρόδο, αγαπημένο τόπο προορισμού για πολλά σχολεία, δεν πήγε κανένα φέτος, μόνο 3 σχολεία πήγαν στη Θεσσαλονίκη. Μοναδική εξαίρεση, δύο επαρχιακά σχολεία, που πήγαν στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Πράγα.
Τέλος, αναφερόμενος στις Πανελλήνιες Εξετάσεις, το πρόγραμμα των οποίων ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, ο αριθμός των μαθητών που θα δώσουν Πανελλήνιες στα Χανιά μειώθηκε κατά 180 άτομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου