Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

“Εκεί που Κατοικώ” μία έκθεση για κάτι… κοντινό που έρχεται από πολύ μακριά

Μια έκθεση για κάτι…κοντινό που όμως έρχεται από πολύ μακριά είναι το “Εκεί που Κατοικώ”. Η φωτογραφική έκθεση μελών της ΛΕΦΚΙ που εγκαινιάσθηκε το βράδυ της Παρασκευής και ολοκληρώνεται στις 25 Αυγούστου στην Πύλη Sabbionara, στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων του Medphoto Festival του Ρεθύμνου.

Στα εγκαίνια η προσέλευση του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη δείγμα της «αγάπης των Χανιωτών για τη φωτογραφία» όπως επισήμανε ο επιμελητής της έκθεσης και δάσκαλος της φωτογραφίας ο Κωστής Αντωνιάδης
«Τα παιδιά της ΛΕΦΚΙ τα είχα γνωρίσει σε ένα σεμινάριο που κάναμε για ένα χρόνο. Τα παιδιά είχαν την ιδέα για την έκθεση που προέκυψε μέσα από τις συζητήσεις που κάναμε. Το αποτέλεσμα με βρίσκει πολύ ικανοποιημένο και επειδή έχω δει και έχω στήσει αρκετές εκθέσεις αυτή θα είναι μια από αυτές που θα θυμάμαι με πολύ αγάπη. Τα παιδιά της ΛΕΦΚΙ είναι μια πολύ καλή παρέα, που συζητάει και που δεν έχει ανταγωνισμούς μεταξύ της. Αυτοί είναι εξαιρετικής σημασίας παράγοντες στην εξέλιξη ενός φωτογράφου, η παρέα, η κουβέντα και ένας συναδελφισμός και όχι ανταγωνισμός» είπε ο κ. Αντωνιάδης μιλώντας στα «Χ.Ν.»
Ο κ. Αντωνιάδης κλήθηκε να σχολιάσει και την πορεία της φωτογραφίας στην Ελλάδα της κρίσης την τελευταία 6ετία. «Για ένα περίεργο λόγο η οικονομική κρίση έφερε πάρα πολύ κόσμο στη φωτογραφία. Είχαμε μια εκπληκτική αύξηση μαθημάτων και σεμιναρίων λόγω ανάγκη τους κοινού για μια επιστροφή σε ποίο δημιουργικές πρακτικές ώστε να ξεπεραστούν τα τεράστια προβλήματα. »
Το παρών έδωσε και ο εκ των δημιουργών του Medphoto Festival κ. Παύλος Φυσάκης. «Το Medphoto festival γίνεται στο Ρέθυμνο αλλά θα πρέπει να διαχυθεί σε όλη την Κρήτη. Για αυτό και οι φίλοι από τη ΛΕΦΚΙ το αγκάλιασαν και εμείς θέλαμε να προχωρήσουμε σε μια συνεργασία με βάση τις δικές τους ιδέες, τις δικές τους απόψεις» ανάφερε ο κ. Φυσάκης για τη συνεργασία με τη ΛΕΦΚΙ.
Σχολιάζοντας την καλλιτεχνική της αξία είπε πως «το επίπεδο είναι πολύ υψηλό καθώς μιλάμε για ολοκληρωμένους, ώριμους φωτογράφους. Ο χώρος που φωτογράφισαν θεωρείται πολύ κοντινός όμως αυτοί κατάφεραν να πάνε πολύ μακριά για να φτάσουν σε τέτοιο επίπεδο.» Τέλος μιλώντας για το Medphoto που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Ρέθυμνο σημείωσε πως «αισθανθήκαμε την ανάγκη να υπάρχει ένα φεστιβάλ φωτογραφίας στην Κρήτη και αυτήν την ανάγκη ήλθαμε να καλύψουμε. Ένα φεστιβάλ φωτογράφων για φωτογράφους αλλά όχι μόνο. Ένα φεστιβάλ που έχει μια άλλη διαδρομή. Θεωρήσαμε ότι η Κρήτη είναι στη μέση της Μεσογείου και αυτό σου δίνει την άνεση να συνομιλήσεις με τους γείτονες σου για αυτό και καλεσμένοι είναι φωτογράφοι από Λίβανο, Τουρκία, Ιταλία, Γαλλία ακόμα και Συρία. »
Στην έκθεση συμμετέχουν οι φωτογράφοι: Στέλλα Αγγελάκη, Κωνσταντίνος Γδοντάκης, Σπύρος Ζερβουδάκης, Μιχάλης Καλαϊτζάκης, Γιάννης Κλουβιδάκης, Δημήτρης Μπαρούνης, Ελευθερία Σειστάκη, Φωτεινή Φαρμασώνη. Ώρες λειτουργίας: 7 – 11 μ.μ.. Είσοδος ελεύθερη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου