Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

Πόλος έλξης η παλιά πόλη για Έλληνες και ξένους επισκέπτες

“Μαγεύονται” από το ενετικό λιμάνι, τον φάρο και τα σοκάκια

Τα στενάκια της παλιάς πόλης, το Γιαλί Τζαμί, ο φάρος, τα Νεώρια, η αρχιτεκτονική, η θάλασσα, οι ευκαιρίες για αναψυχή και ξεκούραση αποτελούν πόλο έλξης για τους επισκέπτες που και φέτος έχουν κατακλύσει τα Χανιά. Για την εμπειρία τους αυτή ξένοι και Ελληνες μιλούν στα “Χ.Ν.”.
«Οτι πρέπει για βόλτα»
«Είναι η πρώτη φορά που βρισκόμαστε στα Χανιά και οι εντυπώσεις μας είναι πολύ καλές. Ειδικά πρωί και μεσημέρι που δεν έχει κόσμο είναι πολύ καλά για να κάνεις τη βόλτα σου και να δεις την παλιά πόλη. Είχαμε διαβάσει φυλλάδια για την παλιά πόλη και η εικόνα μάς έχει αποζημιώσει. Αν είδαμε κάτι αρνητικό; Οχι δεν μπορώ να το πω» λένε ο Ιβ και η Τζένιφερ από τη Γαλλία.
«Ξεχωριστή αρχιτεκτονική»
«Ερχομαι από τη Ρωσία και πριν έρθω είχα διαβάσει πως έχει πολλά ωραία μέρη για να επισκεφθείς. Στην παλιά πόλη η αρχιτεκτονική, ο τρόπος διαρρύθμισης των σπιτιών, τα στενά δρομάκια έχουν μία ξεχωριστή γραφικότητα και πραγματικά είναι εξαιρετικά. Ολα αυτά σε συνδυασμό με την ιστορία του τόπου και το όμορφο τοπίο σε κάνουν να επιθυμείς να ξαναέρθεις» εξηγεί η Χσιούσα από τη Ρωσία.
«Μνημεία, αλλά και… τιμές»
«Εχουμε ξαναέρθει πολλές φορές στα Χανιά. Η παλιά πόλη, το λιμάνι είναι εξαιρετικά μνημεία για να κάνεις τη βόλτα σου. Υπάρχει ένα θέμα βέβαια με τα αυτοκίνητα, αλλά εντάξει… το ξεπερνάμε! Στα αρνητικά ίσως να έλεγα κάτι για τις τιμές που σε ορισμένα καταστήματα είναι “τσιμπημένες”» αναφέρει ο Αντρέας.
«Καλό μέρος για διακοπές»
«Αποφασίσαμε να έρθουμε στα Χανιά γιατί είναι ένα καλό μέρος για διακοπές. Ειδικά η παλιά πόλη μας αρέσει πολύ, είναι όμορφη και τα περισσότερα κτήρια καλοδιατηρημένα. Δεν μπορώ να πω ότι υπήρξε κάτι που προκάλεσε αρνητικές εντυπώσεις. Ισως μόνο οι τιμές σε κάποια καταστήματα είναι ακριβές» δηλώνει η Αννα που βρίσκεται στην Κρήτη μαζί με την οικογένειά της.
«Καλή η πρώτη εικόνα»
5
«Ηρθαμε στα Χανιά με κρουαζιερόπλοιο και είναι ένας από τους σταθμούς μας. Πριν έρθω ομολογώ ότι δεν ήξερα σχεδόν τίποτα γι’ αυτό το μέρος. Ομως η πρώτη εικόνα είναι καλή. Μας αρέσει το ενετικό λιμάνι και η αρχιτεκτονική του και σίγουρα σκοπεύουμε να ξαναέρθουμε» μας λέει το νεαρό ζευγάρι από την Ισπανία.
«Η πιο όμορφη πόλη»


«Θέλαμε να έρθουμε στην Ελλάδα και η Κρήτη ξέραμε ότι είναι από τα καλύτερα μέρη και τα Χανιά η πιο όμορφη πόλη… Ετσι, λοιπόν, ήρθαμε εδώ. Είναι μία πόλη που συνδυάζει την ιστορία και το παρόν. Εντυπωσιακά οθωμανικά και ενετικά μνημεία και μία σύγχρονη πόλη στην οποία υπάρχουν σχεδόν τα πάντα. Οι ρυθμοί είναι χαλαροί και ως μέρος ξεκουράζεσαι» μας λέει ο Ραφαέλ που μαζί με τη σύζυγό του Κλοέ έρχονται από το Παρίσι της Γαλλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου