Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ 

Χαμένοι… στη διάγνωση

Πολίτης καταλογίζει “αμέλεια” στο Νοσοκομείο Χανίων για περίπτωση σκωληκοειδίτιδας Οι γιατροί υποστηρίζουν ότι η πάθηση εξελίχτηκε αργότερα 

11Καταγγελία για αμέλεια κατά την εξέταση της γυναίκας του στο Νοσοκομείο Χανίων και μη διάγνωση της σκωληκοειδίτιδας από την οποία τελικά έπασχε και εγχειρήθηκε δύο ημέρες μετά σε Κλινική έκανε πολίτης των Χανίων.
Aπό τη μεριά του το Νοσηλευτικό Ιδρυμα εξέτασε την καταγγελία και η απάντηση των γιατρών ήταν πως όλες οι εξετάσεις που έγιναν στη γυναίκα ήταν καθαρές και η σκωληκοειδίτιδα εξελίχθηκε στη συνέχεια.
«Δεν έχω κάτι με τους γιατρούς, αλλά με το υγειονομικό σύστημα που δεν λειτουργεί σωστά. Δεν μπορεί η γυναίκα μου να σφαδάζει από τους πόνους και να της λένε εντάξει πήγαινε σπίτι σου δεν έχεις τίποτα;» διερωτάται ο κ. Μανώλης Πωλιουδάκης.
«Ήρθαμε στα Τ.Ε.Π. τα ξημερώματα της 9ης Αυγούστου, η γυναίκα μου Ευλαμπία Πωλιουδάκη είχε αφόρητους πόνους στην κοιλιά. Της έγιναν μια σειρά από εξετάσεις, υπέρηχος κ.λπ. και της λένε οι εξετάσεις δεν δείχνουν κάποιο πρόβλημα πέρα από μια κολίτιδα. Της έγραψαν ένα σιρόπι και της είπαν να πάει στο σπίτι της. Τους λέει ότι πονάει πολύ, της απαντά μια νοσοκόμα “γιαγιά δεν έχεις τίποτα”. Πήγαμε στο σπίτι, για δύο ημέρες οι πόνοι συνεχίστηκαν. Κάποια στιγμή την πάμε στη χειρουργό την κα Μουλουδάκη που μας λέει κατεπειγόντως στο χειρουργείο, έχει σκωληκοειδίτιδα» αναφέρει ο κ. Μανώλης.
Ο ίδιος εκτιμά ότι η σκωληκοειδίτιδα της συζύγου του είχε σπάσει, όμως αυτό δεν έγινε αντιληπτό από τους γιατρούς του Νοσοκομείου. Ωστόσο, οι γιατροί είναι κατηγορηματικοί.
Οπως σημείωσαν τόσο η διευθύντρια της Ιατρικής Υπηρεσίας όσο και ο διευθυντής των Τ.Ε.Π. από τις ιατρικές εξετάσεις διαπιστώνεται ξεκάθαρα ότι η γυναίκα δεν είχε κανένα σύμπτωμα σκωληκοειδίτιδας και ότι αν υπήρχε τέτοιο θέμα, θα φαινόταν στον υπέρηχο. Χαρακτηριστικά τόνισαν πως «μια σειρά από εξετάσεις που της έγιναν ήταν καλές, το ότι η γυναίκα είχε ιστορικό κολίτιδας είναι πιθανό να ξεγέλασε τους συναδέλφους. Ωστόσο, με τέτοιες εξετάσεις δεν νοσηλεύεται κάποιος στο Νοσοκομείο, πόσω δε μάλλον να εγχειρηθεί. Φεύγει για το σπίτι του και αν οι πόνοι συνεχιστούν τότε γυρίζει στο Νοσοκομείο. Είναι φανερό ότι το πρόβλημα της σκωληκοειδίτιδας προέκυψε αργότερα».


Πάντως και η χειρουργός που εγχείρησε την κα Πωλιουδάκη επεσήμανε πως από τις εξετάσεις που είχε κάνει στο Νοσοκομείο δεν προέκυπτε πρόβλημα σκωληκοειδίτιδας για τη γυναίκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου