Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

ΑΥΞΗΣΗ 15% ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Θετικά μηνύματα από τις Σκανδιναβικές χώρες

Άκρως θετικά μηνύματα για μεγάλη αύξηση κρατήσεων για την Κρήτη από την Σκανδιναβική Αγορά δίνει ο tour operator Αpollo για το 2017! Στην εκδήλωση απολογισμού του 2016 και εκτιμήσεων του 2017 που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτη στο Μεγάλο Αρσενάλι τα στελέχη του Apollo μίλησαν για αύξηση των επισκεπτών κατά 15% προς την Κρήτη. Συνολικά με βάση τις κρατήσεις οι επισκέπτες από το Apollo θα ξεπεράσουν τους 190.000 έναντι 162.000 το 2016 και 153.000 το 2015.


«Τα στοιχεία μας για το 2017 είναι ότι πολύ θετικά, περιμένουμε να επεκταθούμε κατά 10-15% στην Κρήτη με περισσότερους από 190.000 επισκέπτες ενώ μεγάλη αύξηση ενδιαφέροντος υπάρχει για όλη την Ελλάδα» είπε μιλώντας στους δημοσιογράφους o γενικός διευθυντής του Apollo κ. Leif Vase Larsen . Ο κ. Larsen στάθηκε ιδιαίτερα στην πολύ καλή συνεργασία με τους φορείς του τουρισμού και επισήμανε πως οι Σκανδιναβοί τουρίστες επιλέγουν την Κρήτη για τη φιλοξενία, τις παραλίες, το φαγητό και τα αξιοθέατα της.
Για την συνεισφορά του Apollo στον τουρισμό ο αντιπεριφερειάρχης κ. Απ. Βουλγαράκης και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων παρέδωσαν τιμητικές πλακέτες στον κ. Larsen.
Συνολικά για την Ελλάδα το Apollo υπολογίζει ότι θα φέρει 430.000 επισκέπτες τη χρονιά που έρχεται, θα ξεκινήσει δρομολόγια για Μυτιλήνη και Ιωάννινα και θα συνεργαστεί με 550 ξενοδοχεία.
Από την «Ένωση Ξενοδόχων» ο πρόεδρος της κ. Μ. Γιαννούλης δήλωσε ότι «οι επισκέπτες δείχνουν τη μεγάλη ικανοποίηση τους, κάτι που μας κάνει να αισιοδοξούμε για περαιτέρω αύξηση δεδομένου ότι υπάρχει η υποδομή στον ιδιωτικό τομέα και οι αντίστοιχες κλίνες να υποδεχθούν τον κόσμο.»
Ερωτηθείς αναφορικά με το θέμα των προσφύγων και αν έχει αλλάξει η στάση της Ένωσης Ξενοδόχων μετά τις βολές που δέχθηκε ο κ. Γιαννούλης επανέλαβε πως «η θέση μας είναι συγκεκριμένη και μάλιστα όπως έχω δει όλες οι Ενώσεις Κρήτης έχουν συγκεκριμένη άποψη για το τι έγινε στα πρώτα νησιά υποδοχής μεταναστών για να καταλάβουμε τι μπορεί να γίνει σε ένα τουριστικό προορισμό. Παρόλα αυτά λέμε ότι υπάρχουν χώροι ανά την Ελληνική επικράτεια που δεν είναι τουριστικοί προορισμοί και μπορούν να φιλοξενήσουν τους μετανάστες». Ο κ. Γιαννούλης ρωτήθηκε και για το all inclusive και τα παράπονα που έχουν προκύψει τελευταία αναφορικά με την επέκταση του και απάντησε πως «ο πελάτης είναι αυτός που θα αποφασίσει. Από την ώρα που υπάρχει ένα συγκεκριμένο είδος διακοπών δεν μπορεί κανείς που σέβεται την δουλειά του να γυρίσει την πλάτη. Είναι μια πραγματικότητα. Από την άλλη η καταναλωτική συμπεριφορά έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια και πιθανόν οι επισκέπτες να είναι πιο προσεκτική στις δαπάνες τους . Οι μελέτες πάντως έχουν δείξει ότι οι πελάτες all inclusive είναι πρώτοι σε δαπάνες σε ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, εκδρομές.»
Στον χαιρετισμό του ο αντιπεριφερειάρχης Απ. Βουλγαράκης μίλησε για «την διαρκή προσπάθεια της Περιφέρειας να βελτιώσεις τις υποδομές» ενώ ο δήμαρχος Χανίων Τ. Βάμβουκας αναφέρθηκε στους στόχους του δήμου (δημιουργία ποδηλατόδρομων, ενίσχυση πρασίνου κα.) προκειμένου να γίνει πιο φιλικός στους επισκέπτες, ενώ ο δήμαρχος Πλατανιά κ. Γ. Μαλανδράκης στάθηκε στην πολύ καλή συνεργασία με τους τουριστικούς φορείς και την επιθυμία του Δήμου για επέκταση της τουριστικής σεζόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου