Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Η απάντηση ενός δασκάλου

fvto-foti-pontikakiΑπλή, ξεκάθαρη, με συγκεκριμένα στοιχεία, η απάντηση του π. προέδρου του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χανίων Φώτη Ποντικάκη σε όσα ακούστηκαν στο Δ.Σ. Χανίων για το μεταναστευτικό – προσφυγικό. «Έχοντας δουλέψει στις τάξεις υποδοχής παλιννοστούντων και μεταναστών ήδη από τη δεκαετία του ’90 κρατούσαμε στατιστικά στοιχεία επισήμως ως Διεύθυνση Εκπαίδευσης. Το 10% των μαθητών μας τότε ήταν παλιννοστούντες, μετανάστες, πρόσφυγες.
Τότε είχαμε 24 διαφορετικές εθνότητες στα Χανιά. Ακούσατε ποτέ να δημιουργηθεί πρόβλημα; Ποτέ δεν δημιουργήθηκε πρόβλημα γιατί η τακτική που ακολουθήθηκε τότε ήταν συγκεκριμένη.
Δεν φτιάξαμε σχολεία γκέτο, δεν μαζέψαμε όλους τους μαθητές σε μια μεριά, τους μοιράσαμε στα σχολεία της γειτονιάς τους, σε μικρούς αριθμούς με στήριξη από τις τάξεις υποδοχής. Δεν υπήρξε το παραμικρό πρόβλημα. Αυτό για να μην υπάρξει καμία αμφιβολία για το πώς θα διαχειριστούμε το θέμα των παιδιών μεταναστών στα σχολεία.


Αν ακολουθήσουμε την ίδια τακτική, δεν θα υπάρξει πρόβλημα» είπε ο κ. Ποντικάκης, δίνοντας μια ξεκάθαρη απάντηση σε ξενοφοβικές και ρατσιστικές αντιλήψεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου