Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Αγανακτισμένοι δηλώνουν οι επαγγελματίες της Παλαιόχωρας λόγω των πολλών και μεγάλων προστίμων που τους επιβάλλονται φέτος για τις πέργκολες που έχουν τοποθετήσει στα καταστήματά τους. Τα πρόστιμα ξεκίνησαν σύμφωνα με πληροφορίες μετά από καταγγελία επαγγελματία της περιοχής σε βάρος συναδέλφου του, οπότε διαπιστώθηκε ότι δεν μπορεί να υπάρξουν σταθερές κατασκευές πάνω σε λιμενική ζώνη και ζητήθηκε από τους καταστηματάρχες να τις αφαιρέσουν και να πάρουν τις σχετικές άδειες.

Αγανάκτηση επαγγελματιών στην Παλαιόχωρα

“Βροχή” προστίμων για τις πέργκολες

Από τους καταστηματάρχες εκφράστηκαν αντιδράσεις καθώς για πολλά χρόνια δεν είχε υπάρξει θέμα με τις κατασκευές και το Λιμενικό Ταμείο τους ενοικίαζε τον χώρο της λιμενικής ζώνης. Παράλληλα, χωρίς τις σταθερές κατασκευές δεν μπορούσαν να λειτουργούν τις μεσημεριανές ώρες που ο ήλιος είναι ψηλά με αποτέλεσμα να ζημιώνονται οικονομικά. Οταν τους αντιπροτάθηκε να τοποθετήσουν ομπρέλες, εύλογα αντέδρασαν επισημαίνοντας πως στην Παλαιόχωρα είναι συχνό το φαινόμενο των ισχυρών ανέμων άρα είναι αδύνατον να τοποθετούνται ομπρέλες καθώς μπορεί να προκαλέσουν ακόμα και τραυματισμό. Παράλληλα, επιχειρηματίες που απευθύνθηκαν στα “Χ.Ν.” καταγγέλλουν ότι «οι έλεγχοι και τα πρόστιμα εστιάζουν στην περιοχή της Παλαιόχωρας παρ’ όλο που το θέμα με τις πέργκολες αφορά όλο τον Νομό Χανίων».
ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΛΥΣΗΣ


Σε κάθε περίπτωση ο επανακαθορισμός της λιμενικής ζώνης που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή εκτιμάται ότι θα δώσει και οριστική λύση στο πρόβλημα, αφού ένα μεγάλο μέρος της λιμενικής ζώνης θα βγει εκτός δικαιοδοσίας του Λιμενικού Ταμείου και θα υπαχθεί στην Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου και τότε θα μπορεί να παραχωρηθεί προς ενοικίαση με διαφορετικούς όρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου