Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

ΓΙΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Δεσμεύσεις ζητά το δημοτικό συμβούλιο Χανίων

dimotiko symvoulio
Μεγαλύτερες διασφαλίσεις ως προς τις συνθήκες φιλοξενίας (ανοικτές δομές, διαμερίσματα,μικρά ξενοδοχεία, διασπορά σε όλο το νομό κα.) αλλά καταρχήν αποδοχή της φιλοξενίας προσφύγων-μεταναστών από το δημοτικό συμβούλιο Χανίων.
Στη συνεδρίαση- συζήτηση για το μεταναστευτικό που ξεκίνησε λίγο μετά τις 10.30 το βράδυ της Δευτέρας και ολοκληρώθηκε μετά τη 1 τα ξημερωματα η πλειοψηφία των συμβούλων εξέφρασε πολλές επιφυλάξεις για τις απαντήσεις του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μουζάλα στους δημάρχους της Κρήτης αναφορικά με τις προθέσεις της κυβέρνησης. Κυρίως στο κατά πόσο θα ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις του για χρηματοδοτήσεις των δράσεων φιλοξενίας.
Οι περισσότεροι σύμβουλοι στις τοποθετήσεις τους παρά τις επί μέρους διαφωνίες κατέληγαν ότι η φιλοξενια 500 μεταναστών (όσοι αναλογούν στο Νομό  Χανίων) δεν θα είναι πρόβλημα αν γίνει οργανωμένα, σε ανοικτές δομές, με την ενοικίαση διαμερισμάτων ή μικρών ξενοδοχείων για την διαμονή τους  με πόρους της Ύπατης Αρμοστίας για του Πρόσφυγες. Υπήρξαν και σύμβουλοι που δήλωσαν κατηγορηματικά αντίθετοι στην εγκατάσταση προσφύγων στην Κρήτη προβάλλοντας μια σειρά από ανησυχίες.
Οι θέσεις του Δ.Σ. θα μεταφερθούν από τον δήμαρχο Χανίων Τ. Βάμβουκα στη σημερινή συνεδρίαση της ΠΕΔ Κρήτης.
ΤΟ 2ο ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Το Δ.Σ. συζήτησε και την απόφαση του Δήμου για την μετεγκατάσταση του 2ου Ειδικού Σχολείου από το κτήριο της ΕΛΕΠΑΠ στα Νεροκούρου στο ειδικά διαμορφωμένο για φιλοξενία ΑμΕΑ κτήριο στις Στέρνες Ακρωτηρίου. Από τη μεριά της δημοτικής αρχής, δήμαρχος και δημ. σύμβουλοι επισήμαναν ότι λύθηκε το κτηριακό πρόβλημα του σχολείου και της ΕΛΕΠΑΠ μετά από χρόνια καθώς πλέον το 2ο Ειδικό θα στεγάζεται σε ένα “άρτιο κτήριο'”. Από τη μεριά της αντιπολίτευσης υπήρξε έντονη κριτική στη δημοτική αρχή ότι έφερε το θέμα προς συζήτηση αφού πρώτα έκανε την μετεγκατάσταση του 2ου Ειδικού. Αρνητικοί στην μετεγκατάσταση λόγω απόστασης από το Νοσοκομείο κυρίως εμφανίσθηκαν οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί του 2ου Ειδικού όπως επίσης και ο Σύλλογος Δασκάλων. Αντίθετα υπέρ της μετεγκατάστασης τοποθετήθηκε η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, εκπρόσωπος της ΕΛΕΠΑΠ και ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
(Φωτο αρχείου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου