Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

 
 
 
Μουσείο Τυπογραφείας
Samaria Water

ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 

Καμία διαφορά για τη Δυτική Κρήτη

06Δεν επηρεάζει τα Χανιά και τη Δυτική Κρήτη η κατάργηση του καθεστώτος των Περιοχών Ελέγχου Τουριστικής Ανάπτυξης που ίσχυε από το 1986 και στην οποία προχώρησε το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού. Kαι αυτό γιατί η Δυτική Κρήτη δεν είχε χαρακτηριστεί ως Περιοχή Ελέγχου Τουριστικής Ανάπτυξης όπως είχε γίνει με το βόρειο Λασίθι και όλο σχεδόν το βόρειο μέτωπο του Νομού Ηρακλείου (Μάλια, Στυλίδα, Αμμουδάρα και Αγ. Πελαγία).
Στις Περιοχές Ελέγχου Τουριστικής Ανάπτυξης δίνονταν κίνητρα προκειμένου να δημιουργηθούν μεγάλες και πολυτελείς τουριστικές μονάδες των 5 αστέρων, ενώ και οι άδειες εκτός σχεδίου αφορούσαν και πάλι μεγάλες μονάδες. Πλέον με την κατάργηση του καθεστώτος των Περιοχών Ελέγχου Τουριστικής Ανάπτυξης με Υπουργική Απόφαση της αναπληρώτριας υπουργού Ελενας Κουντουρά, δίδεται διέξοδος σε σημαντικό αριθμό εν λειτουργία και αδειοδοτημένων ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, κατηγορίας 1, 2 και 3 αστέρων, που βρίσκονταν εντός των περιοχών αυτών, να εκσυγχρονιστούν, να αναβαθμιστούν ποιοτικά και να έχουν τη δυνατότητα ένταξης σε αναπτυξιακά και χρηματοδοτικά προγράμματα του Ε.Σ.Π.Α.
Η κατάργηση της εν λόγω απόφασης του 1986 κρίθηκε επιβεβλημένη λόγω του αναχρονιστικού της χαρακτήρα καθώς βρισκόταν σε απόλυτη δυσαρμονία με τη σημερινή πραγματικότητα στην τουριστική αγορά και εντελώς ξένη με το πνεύμα των μεταγενέστερων ρυθμίσεων και με τις τάσεις που διαμορφώνονται στον κλάδο.
Δανός
Chania Bank

Γράψτε το σχόλιό σας 

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.
Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου