Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Τους 650 πρωτοετείς φοιτητές καλωσόρισε το Πολυτεχνείο Κρήτης (φωτ.)



Tους 650 πρωτοετείς φοιτητές του υποδέχθηκε το Πολυτεχνείο Κρήτης σε μια εκδήλωση γνωριμίας το μεσημέρι της Τετάρτης.
Στην τελετή έγινε παρουσίαση από τους κοσμήτορες του κάθε τμήματος του αντικείμενου της σχολής τους, ενώ την γενική παρουσίαση του Ιδρύματος και των εκπαιδευτικών και ερευνητικών του δραστηριοτήτων έκανε ο πρύτανης κ. Βασίλης Διγαλάκης.
«Είμαστε νέο πανεπιστήμιο και οι επιτυχίες των αποφοίτων μας έχουν αρχίσει να φαίνονται τώρα. Οι απόφοιτοι μας εργάζονται στις μεγαλύτες και καλύτερες εταιρείες στην Ελλάδα και την εξωτερικό, είναι καθηγητές σε πανεπιστήμια της Ευρώπης και της Β. Αμερικής. Εκτός αυτού καινοτομούν και ιδρύουν νέες επιχειρήσεις» είπε ο πρύτανης και αναφέρθηκε σε δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα όπως είπε.
Της απόφοιτης Φ. Αγραφιώτη που έφτιαξε εταιρεία ιατρομηχανικού εξοπλισμού στον Καναδά και του επίσης απόφοιτου Σ. Μαγιάτη που ίδρυσε «την πιο επιτυχημένη start up επιχείριση στην Ελλάδα με αντικείμενο της την αγορά εργασίας και πως οι εταιρείες μπορούν να προσλάβουν προσωπικό μέσω μια διαδικτυακής πλατφόρμας». Ξεχωριστή αναφορά έγινε και στις επιτυχίες των φοιτητών από τις συμμετοχές τους σε διαγωνισμούς αλλά και στο Διδακτικό και Ερευνητικό προσωπικό του ιδρύματος.
Η ΜΕΡΙΜΝΑ
Μιλώντας για τη μέριμνα ο πρύτανης απευθυνόμενος στους πρωτοετείς σημείωσε πως «γνωρίζουμε ότι τα Χανιά είναι μια ακριβή πόλη και για αυτό πολλοί φοιτητές από την υπόλοιπη Ελλάδα δεν προτιμούν το Πολυτεχνείο Κρήτης . Θέλουμε να εκλείψει αυτός ο λόγος για αυτό και έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για τη Β΄φάση της φοιτητικής εστίας και κτίζονται 60 νέα διαμερίσματα και την άνοιξη θα δημοπρατηθεί και η Γ΄φάση. Στο πλάνο μας είναι να πολλαπλασιαστεί η χωρητικότητα της εστίας.
Στην εκδήλωση χαιρέτησε εκπρόσωπος του Συλλόγου Φοιτητών ενώ στο χώρο της εκδήλωσης υπήρχαν περίπτερα των συλλόγων BEST, Εrasmus student Netwoork, Tuc Sports, Ομάδα Εθελοντών Φοιτητών, Εικαστική Ομάδα, Ιστιοπλοική Ομάδα, «Ράδιο Ένταση», Φωτοσκίασης, Σύλλογος Νεανικής Επιχειρηματικότητας κα. Σε αυτά οι πρωτοετείς ενημερώνονταν για τις δραστηριότητες του κάθε συλλόγου και πως μπορούν να συμμετέχουν σε αυτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου