Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Δεύτερο σπίτι η Κίσαμος για τουρίστες που βράβευσε ο Δήμος

28«Νιώθουμε την Κίσαμο, ως το δεύτερο σπίτι μας, για αυτό και την επισκεπτόμαστε όχι μία αλλά και δύο φορές κάθε χρόνο». Mε αυτά τα λόγια οι ξένοι επαναλαμβανόμενοι επισκέπτες της Κισάμου αναφέρθηκαν στη βράβευσή τους από τον τοπικό Δήμο στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας τουρισμού. Ενας μεγάλος αριθμός επισκεπτών έλαβαν τον έπαινο και τις ευχαριστίες από την τοπική κοινωνία καθώς αποτελούν «τους καλύτερες πρεσβευτές της Κισάμου αλλά και των Χανίων και της Κρήτης».
Μία εξ αυτών η κα Λίντα Γουίλιαμς που για 13 χρόνια επιλέγει τη Δυτική Κρήτη για τις διακοπές της. Μιλώντας στα “Χ.Ν.” εξήγησε τους λόγους που έρχεται κάθε χρόνο στην Κίσαμο: «Είναι ένας θαυμάσιος τόπος, υπάρχει ισχυρό αίσθημα φιλοξενίας και ο κόσμος είναι πολύ φιλικός. Το αισθανόμαστε πραγματικά σαν το δεύτερο σπίτι μας, για αυτό τον λόγο ερχόμαστε και δύο φορές το χρόνο πολλές φορές. Μάλιστα στα 60α γενέθλιά μου έφερα όλη την οικογένεια μου και οργανώσαμε ένα μεγάλο πάρτι. Ετσι δεν κάνεις όταν βρίσκεσαι και στο σπίτι σου;» είπε χαρακτηριστικά. Ανάμεσα στα ιδιαίτερα αγαπημένα της μέρη, είναι η Πολυρρήνια με την ξακουστή αρχαία πόλη και το Λαφονήσι.
Στο ίδιο μήκος κύματος και η κα Τζένι Χάουαρντ. «Από τη στιγμή που ήλθα δεν ήθελα να πάω κάπου αλλού ή ακόμα και αν πάω διακοπές σε άλλο σημείο θα έλθω και στην Κίσαμο. Ταιριάξαμε απόλυτα με τους ντόπιους και τους αισθανόμαστε σαν οικογένειά μας».
VIDEO ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΣΑΜΟ
Πέρα από τους επαίνους για τους επαναλαμβανόμενους επισκέπτες τής περιοχής, παρουσιάσθηκε από την αντιδήμαρχο Τουρισμού Σ. Βαρουχάκη το video που έχει γίνει για την Κίσαμο και το οποίο θα αξιοποιηθεί για την τουριστική προβολή της περιοχής. Το βίντεο σκηνοθέτησε ο Γ. Πανταζής υπό την επίβλεψη και την καθοδήγηση του Θ. Παπαδουλάκη και της Indigo View. Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις ομορφιές της περιοχής (Μπάλος, Λαφονήσι κ.ά.) το βίντεο “σεργιανίζει” στα προϊόντα αλλά και την πολιτιστική παράδοση της Κισάμου.


Εξάλλου, πρόκειται να παρουσιαστεί και επίσημα τη χειμερινή περίοδο σε ειδική εκδήλωση στα Χανιά. Στον χώρο της εκδήλωσης προσφέρθηκε κέρασμα από τους εκπαιδευόμενους του ΚΕΚ Δέλτα ενώ χόρεψαν παραδοσιακά συγκροτήματα της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου