Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Σοφιανός από τα Χανιά: Πάλη ενάντια στις βάσεις



Τη σημασία του δυναμώματος της πάλης ενάντια στις βάσεις και στο ΝΑΤΟ και τη σύνδεση τους με την ανατροπή της ασκούμενης πολιτικής τόνισε το μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Νίκος Σοφιανός σε εκδήλωση του κόμματος το βράδυ της Πέμπτης στα Χανιά.
Η ομιλία του κ. Σοφιανού αφορούσε το ρόλο της «ΑμερικανοΝΑΤΟϊκής βάσης της Σούδας», ενώ το στέλεχος του ΚΚΕ σχολίασε και τη παρουσία του Αμεριικανού πρέσβη στα Χανιά λέγοντας πως «ήλθε να επισκεφθεί τα ΝΑΤΟϊκά εδάφη της Σούδας».
« Ο αγώνα ενάντια στο ΝΑΤΟ και στο βρώμικο ρόλο που παίζει η βάση της Σούδας , ο αγώνας της αποδέσμευσης και το διώξιμο της βάσης συνδυάζεται με την προσπάθεια να ενισχυθούν οι αντιστάσεις του λαού μας να διεκδικήσει, να πάρει πίσω τα κλεμμένα, αυτά που του πήραν τα προηγούμενα χρόνια όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις που διαχειρίσθηκαν την καπιταλιστική οικονομική κρίση» είπε ο κ. Σοφιανός.
Αναφορικά με την προσφυγική κρίση υπογράμμισε πως το κρίσιμο ζήτημα αυτή τη στιγμή είναι «να επιμείνουμε στο ότι αυτός ο κόσμος, οι πρόσφυγες δεν θέλουν να μείνουν στην Ελλάδα θέλουν να συνεχίσουν να το ταξίδι στις χώρες προορισμού. Τη συνθήκη Ε.Ε. και Τουρκίας στην οποία ορκίζονται και η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα εμείς την έχουμε καταψηφίσει, δεν την αποδεχόμαστε, δεν την νομιμοποιούμε για αυτό και διεκδικούμε αυτός ο κόσμος πέρα από την προσωρινή φιλοξενία να μπορέσει να συνεχίσει για τους τόπους προορισμούς του».
Τέλος από τον κ. Σοφιανό ζητήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του αρχιεπίσκοπου Αθηνών που είχαν αντικομμουνιστικό περιεχόμενο. «Εμείς δεν παίζουμε με όρους ψηφοθηρίας και εντυπωσιασμού με την εκκλησία της Ελλάδας. Ο αρχιεπίσκοπος με αφορμή τις άθλιες δηλώσεις του υπουργού παιδείας και ένα πρόγραμμα «κοσμοπολίτικης σούπας» που θέλει να περάσει στα σχολεία ξεσπάθωσε δείχνοντας ένα αναχρονιστικό, σκοταδίστικο πρόσωπο. Προσπάθησε να διχάσει τον ελληνικό λαό με βάση το θρήσκευμα, τη γλώσσα, τα πιστεύω. Εμείς απαντάμε εδώ και τώρα με την ανάγκη πλήρη διαχωρισμού κράτους-εκκλησίας σε όλους τους τομείς και ταυτόχρονα σεβόμαστε τα θρησκευτικά συναισθήματα του ελληνικού λαού που σε ένα σημαντικό ποσοστό πιστεύει στο ορθόδοξο δόγμα» απάντησε το στέλεχος του ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου