Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

ΣΕ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΤΟ 2018

Στιγμές από την πορεία του Ελευθερίου Βενιζέλου

Παρουσιάστηκε χθες το βράδυ στο Ιδρυμα Ερευνών και Μελετών στη Χαλέπα

Μεγάλες   στιγμές της πολιτικής σταδιοδρομίας και πορείας του Ελ. Βενιζέλου αποτυπώνονται σε ένα καλαίσθητο ημερολόγιο για το 2018 από τις εκδόσεις  “Μίλητος”  που παρουσιάσθηκε χθες το απόγευμα στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών & Μελετών “Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος” .
«Ελευθέριος Βενιζέλος. Σελίδες από το ημερολόγιο της ζωής του»,  είναι ο τίτλος της έκδοσης που παρουσιάστηκε στην  αίθουσα “Σταύρος Σ. Νιάρχος” του Μεγάρου Μητροπολίτης Ειρηναίος Γαλανάκης.
«Τα κείμενα του ημερολογίου, στα ελληνικά και στα αγγλικά, και η επιμέλεια της εικονογράφησης έγιναν από το ίδρυμα, ενώ η γραφιστική επιμέλεια και η παραγωγή του από τις εκδόσεις «Μίλητος» με τις οποίες -και ιδιαίτερα με τον διευθυντή εκδόσεων κ. Ν. Χατζηγεωργίου- είχαμε μια άριστη και δημιουργική συνεργασία. Πρόκειται για μια πολυτελή έκδοση με πλούσιο εικονογραφικό υλικό, η οποία αντιστοιχίζει τους μήνες του έτους με τη ζωή και τη δράση του μεγάλου πολιτικού αλλά και με πληροφορίες για το Ίδρυμα και την Οικία-Μουσείου Ελ. Βενιζέλου» ανάφερε στην παρουσίαση του ημερολογίου η αρχειονόμος και βιβλιοθηκονόμος του ιδρύματος κ. Χαρά Αποστολάκη.
Η κ. Αποστολάκη παρουσίασε το ημερολόγιο μήνα-μήνα με όλα τα ιστορικά γεγονότα που αφορούν το Βενιζέλο και παρουσιάζονται μέσα από τις σελίδες του. «Μέσα από τους μήνες του έτους, επιχειρείται ένα ταξίδι στη ζωή του Βενιζέλου σε 12 σταθμούς που εν πολλοίς καθόρισαν τη ζωή του. Ελπίζουμε να το απολαύσετε και εσείς εξίσου με εμάς» είπε η κ. Αποστολάκη ολοκληρώνοντας την ομιλία της.
Για τις εκδόσεις “Μίλητος” η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων  κ. Εύα Μάντακα,  σημείωσε πως «είναι μεγάλη τιμή για τις εκδόσεις μας και είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που το Ίδρυμα μας ανέθεσε να “συνθέσουμε” αν μπορώ να το πω έτσι, μερικές σελίδες της ζωής του Εθνάρχη. » Παράλληλα εξήγησε πως η έκδοση του ημερολογίου έδωσε την ευκαιρία στην ίδια «και ελπίζω πως θα τη δώσει και σε πολλούς άλλους νέους, να ανατρέξουν και να μάθουν ακόμα περισσότερα για το μεγάλο Ελευθέριο Βενιζέλο».
Για λογαριασμό του γεν. Διευθυντή του Ιδρύματος κ. Ν. Παπαδάκη που δεν μπόρεσε για προσωπικούς λόγους να παρευρεθεί στην εκδήλωση, χαιρέτισε η κ. Αργυρώ Βατσάκη, ιστορικός, που τόνισε πως το Ίδρυμα πρώτη φορά εμπλέκεται σε ένα τέτοιο εγχείρημα καθώς μέχρι τώρα οι εκδόσεις που στήριζε ήταν εκπαιδευτικού και ερευνητικού περιεχομένου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου