Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

250.000 ευρώ έμειναν στις… κούτες στο Νοσοκομείο Χανίων

G;KAMERAΙστορίες παραλογισμού στο Νοσοκομείο Χανίων ανέδειξε κατά την επίσκεψή του στα Χανιά τη Δευτέρα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης. 
Συνοδεία δημοσιογράφων και στελεχών του Υπουργείου ο κ. Πολάκης βρέθηκε στο χώρο όπου βρίσκονταν η “γ΄ κάμερα ” του Νοσοκομείου (χρησιμοποιείται για σπινθηρογραφήματα) που παρότι αγοράσθηκε το 2000 και δαπανήθηκε ένα πολύ μεγάλο ποσό δεν λειτούργησε ποτέ!
«Είναι από τα μεγάλα και διαχρονικά σκάνδαλα του Νοσοκομείου που κουκουλώθηκε αλλά εμείς θα το αναδείξουμε. Διότι αγοράσθηκε η γ΄κάμερα το 2000 με 80 εκ. δρχ. (περίπου 250.000 ευρώ) και δεν λειτούργησε ποτέ! Και ο λόγος που δεν λειτούργησε ήταν προφανής. Επειδή δεν μασάμε τα λόγια μας, δεν λειτούργησε ποτέ στο Νοσοκομείο γιατί έπρεπε να λειτουργήσουν τα “μαγαζιά” έξω!
Παρότι έγινε προσπάθεια και το 2005 και το 2006, δεν λειτούργησε ποτέ!Παραλείφθηκε σε κούτες που ούτε καν ανοίχτηκαν, και αν ανοίχτηκαν ορισμένες, αυτό έγινε για να κλέψουν κάποια πράγματα από μέσα που τα ψάχνουμε σήμερα. Κάποιοι πέταξαν 250.000 ευρώ στον κάλαθο των αχρήστων και στις τσέπες της μίζας ορισμένων. Εμείς αποφασίσαμε πως θα λειτουργήσει το τμήμα και επειδή μετά από 17 χρόνια αυτή η κάμερα δεν είναι λειτουργική βρήκαμε μια γ΄κάμερα που είναι λειτουργική από το νοσοκομείο του “Αγ. Σάββα” και ξεκινάμε με αυτή.Προκηρύξαμε θέση επιμελητή β΄πυρηνικής ιατρικής και βέβαια χρηματοδοτήσαμε με 95.000 ευρώ την ανακατασκευή του χώρου που θα λειτουργήσει η γ΄κάμερα για να μπορούν και οι Χανιώτες να κάνουν σπινθηρογραφήματα να μην τρέχουν στο Ηράκλειο» είπε ο κ. Πολάκης.


Στο ερώτημα δημοσιογράφου για το αν θα καταλογιστούν ευθύνες ο αναπληρωτής υπουργός απάντησε πως «δεν πρέπει να λογοδοτήσει κάποιος για το ότι δόθηκαν 80 εκ. δρχ. , ήλθε ένα μηχάνημα που τότε ήταν καινούργιο και δεν λειτούργησε ποτέ; Πρέπει να λογοδοτήσει! Αυτήν την ερώτηση θα πρεπε να την απευθύνεται σε όλους αυτούς που διοίκησαν αυτό το Νοσοκομείο τα προηγούμενα χρόνια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου