Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

AΠΟ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ Ο.Α.Κ. 

“Οχι” στα σχέδια Σπίρτζη

Αντιδράσεις για την επανασύσταση της ΕΥΔΕ 

13Να παραμείνει ο Ο.Α.Κ. ως έχει και να μην συσταθεί Ειδική Υπηρεσία Δημόσιων Έργων (ΕΥΔΕ) Κρήτης και Δωδεκανήσων που θα υπάγεται στο Υπουργείο Υποδομών, συμφώνησαν, στο σύνολο τους σύμφωνα με πληροφορίες τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης.
Το Δ.Σ. συγκλήθηκε χθες προκειμένου να πάρει αποφάσεις για έργα και μελέτες που είναι σε εξέλιξη, ενώ παράλληλα τέθηκε ως έκτακτο θέμα το προεδρικό διάταγμα για τη σύσταση ΕΥΔΕ Κρήτης και Δωδεκανήσων καταργώντας στην ουσία την ΕΥΔΕ Κρήτης που υπάγεται στον Ο.Α.Κ. Σύμφωνα με πληροφορίες των “Χ.Ν.” τα μέλη του Δ.Σ. στο σύνολο τους αντιτάχθηκαν στις προθέσεις του υπουργού Χρήστου Σπίρτζη, κάτι που αναμένεται να γίνει και εγγράφως με κείμενο που αναμένεται να κοινοποιηθεί προς κάθε αρμόδιο φορέα τις επόμενες ημέρες, ίσως και σήμερα Παρασκευή. Σύμφωνα με πληροφορίες το Δ.Σ. στην απόφαση του θα αξιολογεί το έργο που έχει κάνει ο Ο.Α.Κ. μέχρι τώρα και θα καταλήγει στο ότι τα εκτελούμενα έργα και αυτά που έχει “ωριμάσει” και είναι προς ένταξη, θα πρέπει να γίνουν από τον Οργανισμό και από το σύνολο του προσωπικού που είναι στην υπηρεσία του. Από το Δ.Σ. εγκρίθηκε επίσης η τροποποίηση της προγραμματικής σύμβασης ώστε να συμπεριληφθεί και το τμήμα Ηράκλειο- Αγ. Νικόλαος στην υπό εκπόνηση μελέτη.


ΓΙΑ ΚΟΜΒΟ ΜΟΥΡΝΙΩΝ
Νωρίτερα στον Ο.Α.Κ., ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού κ. Φ. Καζάσης, ο νυν δήμαρχος Τ. Βάμβουκας και ο πρώην δήμαρχος Μ. Σκουλάκης είχαν συνάντηση με ιδιοκτήτες στην περιοχή των Μουρνιών. Στόχος της συνάντησης ήταν να επιταχυνθούν οι διαδικασίες της απαλλοτρίωσης στα εντός σχεδίου οικόπεδα που προβλέπεται να γίνουν έργα για την κατασκευή του κόμβου των Μουρνιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου