Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ Η ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΜΑΥΡΑΚΗ

“Το τελευταίο σημείωμα” πίσω από τις κάμερες



Σκηνές από τα γυρίσματα, τους μικρούς και μεγάλους πρωταγωνιστές, τους ανθρώπους πίσω από τις κάμερες, τα σκηνικά αλλά και το κλίμα και το πνεύμα της ταινίας του Π. Βούλγαρη “Το Τελευταίο Σημείωμα” αποτύπωσε ο Μανώλης Μαυράκης στην έκθεση που ξεκίνησε χθες το απόγευμα στο χώρο του Συλλόγου “Ο Χρυσόστομος”.
Στα εγκαίνια της έκθεσης βρέθηκε πολύς κόσμος που συμμετείχε στην ταινία και χειροκρότησε τον φωτογράφο   για το επίπεδο της  δουλειάς του, το συναισθηματισμό που περνάει μέσα από την κάμερα του αλλά και τη λεπτομέρεια που έδωσε στα πρόσωπα.
«Έζησα ανεπανάληπτες στιγμές φωτογραφίζοντας το έργο. Ήμουν παντού ανελλιπώς. Έδωσα και την ψυχή μου. Η ταινία πραγματεύεται μια ιστορία που ο κόσμος πρέπει να ξέρει. Οι αντάρτες σκότωσαν 4 Γερμανούς και η “ταρίφα” των Γερμανών ήταν 50 νεκροί Έλληνες για 1 Γερμανό. Πήραν αντιστασιακούς κομμουνιστές που ήταν στη φυλακή από την εποχή του Μεταξά τους έβαλαν στο Χαϊδάρι και εκεί τους εκτέλεσαν ανά 20αδες την 1η Μαίου του 1944», τόνισε ο φωτογράφος μιλώντας στους δημοσιογράφους.
O ίδιος συμμετείχε με ένα μικρό ρόλο στα γυρίσματα και επειδή του αρέσει η φωτογραφία ζήτησε στη συνέχεια να φωτογραφίσει το παρασκήνιο της ταινίας. «Έδειξα κάποιες φωτογραφίες που είχα βγάλει στον Παντελή Βούλγαρη, τις έδειξε μετά στους συνεργάτες του, τους άρεσαν και μου ζήτησαν αν μπορώ να  απαθανατίσω διάφορα πράγματα. Με έβαλαν στην οικογένεια τους, έχω δει το έργο περισσότερο από τον καθένα. Ήμουν παντού ανελλιπώς. Υπήρχαν φορές που τελείωνε το γύρισμα, έδινε συγχαρητήρια ο Βούλγαρης σε όλους  τους μετέχοντες και μετά όταν έβλεπε τη σκηνή στο μόνιτορ έλεγε “ωχ το χέρι του Μανωλη!”. Παιδιά ήμουν παντού!», διηγήθηκε ο κ. Μαυράκης  καλώντας τον κόσμο να παρακολουθήσει την ταινία που θα κάνει πρεμιέρα στα Χανιά στις 25 Οκτωβρίου.
Στα εγκαίνια παραβρέθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Αποστόλης Βουλγαράκης καθώς η Π.Ε. Χανίων ήταν συνδιοργανωτής, ενώ την εκδήλωση χαιρέτησε ο κ. Κ. Μαυρακάκης από τον Σύλλογος “Χρυσόστομος”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου