Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

Νέα πηγή εσόδων για την τοπική οικονομία

Συνεχίζονται τα γυρίσματα τηλεοπτικών παιχνιδιών αλλά και ταινιών 

05Από την παραλία του Λουτρακίου στο Ακρωτήρι ξεκίνησαν χθες τα γυρίσματα για την Σουηδική παραγωγή reality Superstar 2018, ενώ σήμερα οι συμμετέχοντες αθλητές θα συμμετέχουν στα γυρίσματα που θα γίνουν στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων (παιδικές κατασκηνώσεις)!
Σύμφωνα με πληροφορίες των “Χ.Ν.” η Σουηδική παραγωγή δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένη από τη συνεργασία με τους τοπικούς φορείς καθώς όλη η διαδικασία των αδειοδοτήσεων έγινε πολύ γρήγορα, ενώ πολύ καλή είναι και η συνεργασία με τους ντόπιους επαγγελματίες.
Στη συγκεκριμένη παραγωγή συμμετέχουν 8 γνωστοί Σουηδοί πρώην αθλητές που συναγωνίζονται σε διάφορα αθλήματα στη θάλασσα, σε στίβο, mountain bike, τοξοβολία κα. ενώ νικητής θεωρείται ο αθλητής που θα έχει τις καλύτερες επιδόσεις συνολικά.
Τα γυρίσματα θα συνεχιστούν μέχρι και τις 25 Οκτωβρίου σε διάφορα σημεία των Χανίων, ενώ η σειρά θα προβληθεί το χειμώνα στο κανάλι 5 της Σουηδικής τηλεόρασης που ειδικεύεται σε τέτοιους είδους παραγωγές. Οι αθλητές διαμένουν σε πολυτελή βίλα, ενώ συνολικά την παραγωγή υποστηρίζουν πάνω από 50 άτομα με τα περισσότερα γυρίσματα να γίνονται σε εξωτερικούς χώρους.
Την Τετάρτη έγιναν δοκιμαστικά γυρίσματα στην περιοχή των Αποστόλων, τα πρώτα αθλήματα και γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν χθες στην παραλία του Λουτρακίου στο Ακρωτήρι, ενώ σήμερα Παρασκευή θα συνεχισθούν στις παλιές παιδικές κατασκηνώσεις στους Αγίους Αποστόλους, στο γήπεδο των Περβολίων και σε άλλες περιοχές των Χανίων.
Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη παραγωγή είναι η τρίτη που γυρίζεται σε ένα χρόνο στα Χανιά, καθώς πριν από 12 περίπου μήνες είχε γυριστεί ένα Βρεταννικό reality και στις αρχές του καλοκαιριού ένα ανάλογο πρόγραμμα από τη Γαλλία. Ειδικά για το τελευταίο εκτιμάτε ότι άφησε πάνω από 1 εκ. ευρώ στην τοπική οικονομία.
Επίσης στα Χανιά γυρίστηκε φέτος ένα μεγάλο τμήμα της ταινίας του Π. Βούλγαρη «Το τελευταίο σημείωμα», ενώ τμήματα παραγωγών για ελληνικές και ξένες σειρές σύμφωνα με πληροφορίες θα κινηματογραφηθούν και φέτος τόσο στο λιμάνι όσο και σε άλλες περιοχές των Χανίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου