Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια του “Μίκης Θεοδωράκης” (video)

Παρουσία του παγκοσμίου φήμης μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη και πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε η τελετή ονοματοδοσίας του νέου θεάτρου στο παλιό Τελωνείο, το οποίο  φέρει το όνομα του κορυφαίου μουσικοσυνθέτη.
Συγκινημένος ο Μίκης Θεοδωράκης προχώρησε στα αποκαλυπτήρια της πλάκας με το όνομά του η οποία έχει τοποθετηθεί στον πολυχώρο.
Ο Μίκης Θεοδωράκης βλέποντας το σήμα το οποίο βρίσκεται πάνω στην πλάκα, παρατήρησε ότι θα έπρεπε να περιλαμβάνεται και ένα τουφέκι σε αυτό! Από την πλευρά του ο δήμαρχος Χανίων, απάντησε ότι παρατηρώντας κανείς το σήμα οι γραμμές θυμίζουν βέλη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την είσοδο του Μίκη Θεοδωράκη στον πολυχώρο πολίτες φώναξαν με την μορφή συνθήματος τραγούδια του μουσικοσυνθέτη.
Ο Μίκης Θεοδωράκης είπε στην αντιφώνησή του ότι «θέλω να μείνω στη μνήμη των ανθρώπων ως επαναστάτης και μουσικός» ενώ αναφέρθηκε με συγκίνηση στην οικογένειά του.
Ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας είπε πως το έμβλημα του θεάτρου είναι το «θ» που αναφέρεται στην λέξεις Θεοδωράκης, θάλασσα και θέατρο
Έξω από το Παλιό Τελωνείο είχε τοποθετηθεί προτζέκτορας όπου πλήθος κόσμου παρακολούθησε την συναυλία με τους Μαρία Φαραντούρη, Στέφανο Κορκολή, Σοφία Μανουσάκη και Ιωάννα Φόρτη, τους οποίους θα πλαισιώσουν μουσικά η λαϊκή ορχήστρα “Μίκης Θεοδωράκης”, τα “Κίτρινα ποδήλατα” και το μουσικό σύνολο “Vamos”
Μεταξύ άλλων το παρών στην τελετή ονοματοδοσίας, έδωσαν το παρών ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων Αντώνης Μπαλωμενάκης, ο οποίος εκπροσώπησε τον πρόεδρο της Βουλής. Ο Θεόδωρος Φορτσάκης ο οποίος εκπροσώπησε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης, ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας και άλλοι.
Ο βραβευμένος με Όσκαρ για τη φωτογραφία του στην ταινία “Ζορμπάς” Γουόλτερ Λάσαλι, τελικά δεν έδωσε το παρών στην εκδήλωση καθώς δεν το επέτρεψαν οι γιατροί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου